Locuintele vechi din sectorul 3 s-au ieftinit cu 13% in noiembrie

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 16:21
1828 citiri
Locuintele vechi din sectorul 3 s-au ieftinit cu 13% in noiembrie
Foto: wordpress.com

Preturile locuintelor vechi din sectorul 3 au scazut cu 13% in ultima luna, aceasta fiind cea mai mare depreciere din capitala.

Preturile locuintelor vechi din sectorul 3 au scazut cu 13% in ultima luna, fiind cea mai mare depreciere din Capitala, si cu 31% in ultimele sase luni, la polul opus fiind sectorul 1, cu o scadere de doar 3% in noiembrie, arata cea mai recenta analiza a companiei Colliers asupra pietei imobiliare.

Potrivit Colliers, noiembrie este a doua luna de scaderi semnificative in segmentul apartamentelor vechi, in timp ce apartamentele noi reusesc sa isi mentin valoarea medie constanta.

Astfel, analiza companiei de consultanta asupra pietei imobiliare arata ca, BREI a scazut fata de luna precedenta cu aproape 6%, ajungand la valoarea de 1.600 euro/mp de la 1.689 cat inregistra in octombrie.

Consultantii imobiliari sustin ca BREI-Nou (indicele apartamentelor noi) a ramas la aceeasi valoare, iar scaderea indicelui global vine din deprecierea indicelui BREI-Vechi (indicele apartamentelor vechi) cu 10%.

Datele statistice ale Colliers arata ca in luna noiembrie BREI-Vechi a scazut cu 138 de unitati fata de octombrie, cand inregistra 1.576 euro/mp, ajungand la 1.438 euro/mp. "Fata de acum sase luni, toate cele sase sectoare au inregistrat scaderi, cuprinse intre 18% si 33%.

Sectorul 6 s-a depreciat cu cea mai mare valoare procentuala (33%), iar sectorul 3 a suferit cea mai mare depreciere nominala, cu 446 euro/mp", sustin cei de la Colliers.

Comparativ cu luna octombrie sectorul 3 a scazut cu 13%, fiind cea mai mare depreciere, iar la polul opus este sectorul 1, cu doar 3%. Sectorul 4 a inregistrat o scadere cu 11%, in timp ce sectoarele 5 si 6 cu cate 9%, iar sectorul 2 cu 8%.

Reprezentantii companiei de consultanta mai spun ca piata apartamentelor noi nu a inregistrat scaderi nici in luna noiembrie, desi aproape in toate proiectele exista promotii legate de pret sau de oferirea gratuita a parcarii sau a boxei.

Compania de consultanta imobiliara Colliers International a lansat la sfarsitul lunii mai primul indice imobiliar din Romania ca instrument de masurare a evolutiei pietei rezidentiale din Bucuresti.

Potrivit Colliers, indicele BREI (Bucharest Real Estate Index) va monitoriza evolutia preturilor apartamentelor din Capitala si reprezinta un punct de referinta in dezvoltarea profesionista a pietei imobiliare din Romania.

Ca si principalii indici bursieri, BREI are la randul sau opt indici secundari care monitorizeaza evolutia preturilor in cele 6 sectoare din Bucuresti cat si pentru apartamentele vechi din blocurile construite inainte de 1990 si pentru cele din proiectele rezidentiale noi construite in ultimii ani.

Fiecare sector a fost impartit pe cartiere si pentru fiecare cartier au fost alese oferte si tranzactii din anumite zone care sa respecte un algoritm de calcul bazat pe ponderea vanzarilor in functie de calitate si pret.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand aproximativ 250 birouri in 51 de tari, pe sase continente si 9.300 angajati.

In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru. In Romania, Colliers International este unul din liderii de piata si ofera servicii complete de consultanta imobiliara.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#preturi apartamente vechi, #depreciere preturi apartamente, #scaderi preturi imobiliare , #imobiliare