Nu va pierdeti in amanunte - pretul final al casei este cel care conteaza!

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 08:59
2777 citiri
Nu va pierdeti in amanunte - pretul final al casei este cel care conteaza!

La achizitionarea unui apartament nou este indicat ca proprietarul sa solicite pretul final al locuintei, confundarea suprafetei construite cu cea utila putandaduce cumparatorului o surpriza neplacuta: cresterea pretului cu mai mult de 20%.

Unii dezvoltatori isi promoveaza proiectele avansand un pret mic pe metru patrat, fara sa specifice la ce tip de suprafata se aplica acest pret, avertizeaza Cotidianul.

Daca nu studiaza cu atentie contractul, cumparatorii vor constata la final fie ca pretul este mai mare, fie ca suprafata locuintei este mai mica decat aflasera ei, deoarece oferta promova pretul pe metrul patrat construit, nu pe cel util.

Suprafata utila conteaza!

Suprafata utila este folosita mai ales in anunturile de mica publicitate, care ofera la vanzare apartamente vechi. Aceasta reprezinta suprafata neta a apartamentului, neincluzand terase, peretii interiori si exteriori si peretii comuni. Aceasta este suprafata pe care trebuie sa o ia in consideratie cei care achizitioneaza un apartament, atunci cand doresc sa-si faca o idee despre cat este de spatios.

Dezvoltatorii si cei care promoveaza imobile cu locuinte noi arunca pe piata preturi raportate la metrul patrat construit. Suprafata construita cuprinde aria utila, la care se adauga suprafata teraselor, a peretilor si penetratiile verticale, precum elementele de structura si ghenele de instalatii.

Raportarea la metrul patrat construit permite ofertantului sa posteze un pret mai mic pe panoul publicitar. Ce trebuie sa stie cei care achizitioneaza o locuinta este ca, in acest caz, nu trebuie sa inmulteasca pretul respectiv cu suprafata utila a apartamentului, ci sa ceara dezvoltatorului suprafata construita.

Diferenta este foarte mare. Specialistii spun ca suprafata construita este, in general, cu 15-20% mai mare decat suprafata utila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale, companie recunoscută pe plan global pentru soluțiile sale de securitate, a anunțat lansarea unei noi încuietori inteligente pe piața din România. Noua generație, numită Linus L2,...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#casa, #pret, #achizitionare, #locuinta, #metru patrat, #suprafata utila , #imobiliare