Piata rezidentiala in 2013: Locuintele de lux sunt la mare cautare - preturile, la nivel minim

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 11:18
3314 citiri
Piata rezidentiala in 2013: Locuintele de lux sunt la mare cautare - preturile, la nivel minim

In pofida crizei economice, in piata imobiliara mai exista inca cerere pentru locuintele de lux din Bucuresti.

Ele sunt plasate in zone binecunoscute din Capitala, precum Dorobanti, Kiseleff sau Aviatorilor.

Noutatea adusa de 2013 a fost un anumit echilibru pe care piata l-a cunoscut, prin faptul ca, in ultimul an, preturile au stagnat, ceea ce se traduce pentru specialisti intr-un pret corect al proprietatilor, se arata in comunicatul remis Ziare.com de firma de imobiliare Regatta.

Practic, ceea ce se constata este faptul ca s-a ajuns la un prag minim al preturilor care, cel putin teoretic, nu mai au cum sa scada.

Din acest punct de vedere, vanzatorii care tin inca la pret, au si vor avea din ce in ce mai mult dificultati in a-si vedea scopul atins, acela de a-si vinde imobilele.

In schimb, cei care au inteles ca piata s-a asezat si si-au ajustat preturile in consecinta, pana la intalnirea cu oferta cumparatorilor, au reusit sa incheie tranzactiile pe care le aveau in vedere.

In acest context, compania Regatta a vandut, inca de la inceputul acestui an, proprietati cu preturi cuprinse intre 90.000 euro si 1.200.000 euro. Dintre acestea, apartamentele au avut preturi cuprinse intre 90.000 euro si 200.000 euro, iar casele - intre 200.000 euro si 1.200.000 euro.

Zonele in care au existat cele mai multe solicitari de cumparare au fost cele noi, precum: Pipera - Iancu Nicolae, Corbeanca, Snagov, dar si zonele ultracentrale recunoscute pentru potentialul lor imobiliar: zona de Nord - Herastrau, Dorobanti, Aviatorilor-Kiseleff, Primaverii.

Mai mult, in zonele ultracentrale foarte aglomerate, unde terenul aferent imobilelor nu este generos, s-a observat o tendinta de a achizitiona imobile aflate in apropierea parcurilor (exemple: Cismigiu, Parcul Carol).

Per ansamblu, valoarea imobilelor tranzactionate in cadrul departamentului rezidential al companiei Regatta in 2013 a fost de 8 milioane de euro.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#piata rezidentiala 2013, #locuinte pret 2013, #vanzari apartamente 2013, #pret apartamente Bucuresti , #imobiliare