Posesorii de cash cumpara la gramada case si terenuri

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 23:20
7330 citiri
Posesorii de cash cumpara la gramada case si terenuri

Posesorii de cash detin suprematia in vremuri de criza. Deja se anunta o vanatoare de oportunitati, mai ales pe piata imobiliara, cei mai vizati fiind proprietarii aflati in criza de lichiditati.

Unii dintre posesorii unor conturi grase este de asteptat sa cumpere, la gramada, terenuri, case, complexe intregi ramase nefinalizate laolalta cu societati aflate in dificultate, dar care detin mari suprafete de terenuri.

"La capitolul tranzactii majore, in care vor fi implicati clienti corporate, consultantii imobiliari se asteapta ca anul acesta sa fie marcat de achizitii-surpriza care au ca obiect preluari de active neperformante si de portofolii intregi, dat fiind contextul economic in care a inceput noul an. De altfel, la toate nivelurile, pe piata libera se anunta o vanatoare acerba de oportunitati.

Pe toate segmentele, clientii care detin cash cauta acum oportunitati, terenuri, apartamente, case, spatii comerciale, ai caror proprietari au devenit insolventi", arata consultantii de la EuroMetropola.

Potrivit acestora, in ce priveste cel mai dinamic segment al ultimilor doi ani, terenurile, cererile concrete pe care le detin in prezent sunt din partea unor clienti care intentioneaza sa dezvolte parcuri industriale si centre logistice.

"Suprafetele de teren care corespund solicitarii acestora variaza intre 5.000 si 15.000 mp, insa caracteristicile sunt foarte riguroase si sunt legate de starea infrastructurii, existenta utilitatilor si a cailor de acces, deci numai anumite zone se califica", afirma consultantii EuroMetropola.

Chiar daca in ultima perioada interesul pentru terenuri a scazut, in continuare acest segment atrage un numar considerabil de investitori, in special straini constienti de faptul ca piata imobiliara din Romania mai are multe oportunitati, insa mai dificil de recunoscut.

"Persoanele dispuse sa achizitioneze terenuri in aceasta perioada a anului sunt cele care doresc sa investeasca, cu intentia de a construi imediat, in special proiecte pre-comandate, cum sunt halele industriale cu anumite particularitati -un anumit amplasament, un anumit sistem de racire.

Interesul exista in continuare pentru zonele cu acces foarte bun, cum sunt localitatile din apropierea autostrazilor si a altor drumuri de importanta majora pentru transportori", arara consultantii citati.

De exemplu, in localitatea Fundulea, din apropierea DN3 care din punct de vedere al infrastructurii corespunde acestui tip de proiecte, preturile anumitor terenuri au scazut cu pana la 30%.

Momentan preturile zonei variaza intre 15-30 euro/mp, pentru terenurile pretabile dezvoltarii de hale. Aceasta este o zona in care s-au dezvoltat foarte multe proiecte industriale.

Vlad Voiculescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singur rău printr-o metodă simplă
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singur rău printr-o metodă simplă
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#posesor cash, #hala industriala, #case parasite , #imobiliare