Pretul apartamentelor, in cadere libera

Duminica, 14 Decembrie 2008, ora 19:45

   

Pretul apartamentelor, in cadere libera
Pretul locuintelor pare ca este in cadere libera. O garsoniera dintr-o zona buna a ajuns sa se vanda chiar si cu 56.000 de euro, iar un apartament cu doua camere cu circa 63.000 de euro.

Dupa o perioada in care piata a fost blocata, efectele crizei financiare au inceput sa se faca simtite si pe piata imobiliara romaneasca, prin scaderea accentuata a preturilor.

Agentii imobiliari citati de Realitatea Tv spun ca o garsoniera se vinde acum cu mai putin de 60 de mii de euro, pretul apartamentelor cu 2 si 3 camere se situeaza in jurul valorii de 70 de mii de euro, iar apartamentele cu 4 camere poti fi cumparate in anumite zone si cu 85 de mii de euro.

Chiar si in aceste conditii, cumparatori nu prea sunt. Iar ieftinierea apartamentelor face ca numarul caselor scoase la vanzare sa fie din ce in ce mai mic: cu 4% mai putine garsoniere scoase la vanzare in noiembrie fata de anul trecut, cu 8% mai putine apartamente de 3 camere si cu 9% mai putine cu 4 camere.

Potrivit prognozelor, tendinta de scadere a preturilor va continua si in 2009, fiind anticipata o ieftinire de pana la 20%.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3466 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Joni
rank 1
Corectia
Incepe cu adevarat normalizarea,pacat ca este doar inceputul caderii!!!
Filantrip
rank 1
Baia Mare e prea departe ca sa fie
Aceste scaderi fac parte din jocul economic... Se lasa in aer un sentiment de catastrofa economica (da bine la multii cititori naivi) , dar in realitate se regleaza doar zonele care au tradat cu adevarat... Scaderea apartamentelor este aproximativ egala cu scaderea celorlalte bunuri pe care ti le-ai lua si nu ma refer la painea si laptele comunist , un stereotip inca la moda in presa ultimilor 15 ani ...
tata
rank 1
Chiar in cadere libera sunt
mai scumpe decit in tari de renume...intrati pe VLAN.BE ziar Belgian cu de toate,iar daca va descurcati in Franceza mai sunt publicati din Franta,Canada...si cele in Engleza.Deci nu este nici o cadere..simplu Romanii nu mai vor sa puna botul la hoteli,iar bancile nu mai vor sa piarda,simplu....Lucrurile vin la normal,ca peste tot in lume,mai sunt visatori,dar o sa se desunfle si ei in curind.Lumea este din ce mai saraca,ce poti face....
Andreea1999
rank 1
Astea erau preturi umflate cu pompa
In Franta a scazut activitatea pe piata imobiliara, dar pretul caselor/apartamentelor nu a scazut decat foarte putin, deoarece la ei pretul era corect, nu de 2-3 ori mai mare. La noi inca se scade din profiturile nesimtite
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor