Pretul locuintelor a scazut in mai mult de jumatate din China

Luni, 18 Iunie 2012, ora 17:02
1692 citiri
Pretul locuintelor a scazut in mai mult de jumatate din China
Foto: intellasia.net

Pretul locuintelor noi a scazut in mai mult de jumatate dintre orasele importante ale Chinei, in luna mai, spre deosebire de luna aprilie, se arata in datele oficiale publicate luni.

Dintre cele 70 de orase monitorizate de Guvern, in 43 s-a inregistrat o scadere a pretului locuintelor noi, in luna mai, fata de luna aprilie, relateaza AFP.

China a implementat cateva masuri menite sa limiteze cresterea preturilor imobiliarelor, pentru mai mult de un an, inclusiv interzicerea cumpararii unei a doua case si introducand taxe pe proprietate in anumite orase.

Numarul oraselor in care s-au inregistrat cresteri ale preturilor caselor a ajuns la sase, inclusiv Tianjin si Dalian, din nordul tarii, aratand ca preturile au inceput sa creasca in ciuda controalelor, spun analistii. In acelasi timp, in 21 de orase, preturile imobiliarelor au ramas neschimbate.

Guvernul chinez a incurajat bancile sa participe la programele cu prima casa, in acelasi timp cautand sa limiteze cererea speculativa.

Cu toate acestea, un analist chinez a spus ca o incetinire a investitiilor in proprietatile imobiliare a dus la o limitare a ofertei, cauzand o crestere a preturilor, notand si ca, in general, preturile vor se vor mentine pe un trend de crestere stabila in viitor.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#pret locuinte scazut China, #pret apartamente noi scazut, #pret imobiliare scazut China , #imobiliare