Preturi mai mici pentru apartamentele cu doua camere

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 19:06
5405 citiri
Preturi mai mici pentru apartamentele cu doua camere
Foto: Arhiva

Preturile cerute de proprietari pentru apartamentele cu doua camere, din blocurile construite inainte de 1990, au scazut in toata tara, situandu-se la valori sub 1.500 de euro/mp.

Cele mai ieftine apartamente de doua camere, intr-un oras mare, se afla in Iasi, potrivit unui studiu realizat de site-ul Imobiliare.ro, remis Ziare.com.

Aici, la sfarsitul lunii aprilie, pretul unui apartament cu doua camere coborase sub nivelul de 1.000 de euro pe metru patrat, ajungand la 962 euro/mp. De exemplu, un apartament de 52 de mp era pus in vanzare, in Iasi, pentru suma de 50.000 de euro. De asemenea, exista locuinte mai ieftine in zonele Podul Ros, Tatarasi sau Dacia.

Timisorenii pot gasi locuinte cu doua camere la un pret mediu de 1.091 de euro pe metru patrat. Se pot gasi si apartamente la sume sub pretul pietei, in zone precum Girocului, Dacia, Circumvalatiunii sau Tipografilor.

In Cluj-Napoca, proprietarii cer un pret mediu de 1.140 de euro/mp. Astfel, pentru un apartament cu doua camere de 52 mp, pretul mediu a ajuns la aproape 60.000 de euro. Cele mai ieftine zone din acest oras sunt Zorilor si Manastur.

Din cauza lipsei tranzactiilor, in Brasov preturile au continuat sa scada in luna aprilie, pretul mediu coborand la 1.145 de euro/mp. Pentru un apartament cu doua camere sub pretul mediu al pietei locale, trebuie sa va orientati spre zonele Tractorul, Florilor, Uzina 2 sau Vlahuta.

La mare, doua camere costa ceva mai mult. Astfel, o locuinta de 52 de mp a fost scoasa la vanzare pentru 65.000 de euro, pretul mediu fiind de aproximativ 1.300 de euro/mp. Cea mai avantajoasa zona din Constanta este Tomis III, unde puteti gasi locuinte cu doua camere la suma de 45.000 de euro.

Bucurestiul tot scump ramane

Evident, Capitala este, in continuare, cea mai scumpa piata imobiliara, iar segmentul de doua camere nu face exceptie.

In Bucuresti, pentru prima data in ultimul an, la sfarsitul lunii trecute, au scazut preturile sub pragul de 1.500 de euro/mp, ajungand chiar la 1.463 de euro/mp. In ultima zi a lui aprilie, s-a vandut un apartament de 54 de mp la 79.000 de euro.

Pentru locuintele confort doi, in cartierele Berceni si Gorjului, se plateste in jur de 43.000 de euro.

Potrivit analistilor imobiliari, piata rezidentiala se va debloca treptat, chiar daca se va relua creditarea.

"Vorbim, in acest moment, si de un blocaj de natura psihologica. Chiar daca nevoia de a avea o locuinta continua sa se manifeste, potentialii clienti sunt mult mai precauti cand vine vorba de valoarea investitiei pe care trebuie sa o acopere dintr-un imprumut luat pe o perioada indelungata de la o institutie financiara", a declarat Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro.

Cu toate ca preturile au scazut, numarul apartamentelor scoase la vanzare este mai mic, in comparatie cu anul trecut. In Bucuresti, de exemplu, in luna aprilie, au fost doar 1.800 de oferte, fata de 3.300, in aceeasi perioada a anului 2008, potrivit AnunturiParticulari.ro.

De altfel, in Capitala, s-au depreciat si preturile pentru apartamentele cu trei camere, cu aproximativ 30 de procente, iar in unele zone, cum ar fi Drumul Taberei, acestea s-au redus la jumatate.

In afara de ofertele pentru apartamentele din blocuri mai vechi de 1990, au aparut chiar si proprietari care isi scot la vanzare contractele pentru locuinte noi, inca nefinalizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#apartamente doua camere, #ieftinire preturi apartamente , #imobiliare