Preturile apartamentelor confort doi, in scadere

Luni, 27 Octombrie 2008, ora 07:20
3338 citiri
Preturile apartamentelor confort doi, in scadere

Bancile nu mai acorda credite pentru locuinte de confort doi si trei, astfel ca numarul cererilor pentru acest segment de locuinte va scadea.

Decizia bancilor afecteaza o piata mica pentru care se inregistra o cerere foarte mare. Din cauza suprafetelor mici, multi dintre cei care isi doreau neaparat o locuinta optau pentru o astfel de varianta, informeaza Cotidianul.

Acest lucru s-a vazut in preturi. In urma cu doar cateva luni, proprietarii de apartamente si garsoniere confort doi sau trei cereau peste 1.500 de euro/metrul patrat util.

Pentru garsonierele confort doi situate in cartiere cautate, cum ar fi Drumul Taberei, Titan sau Militari, cu suprafete utile de 22-25 de metri patrati, proprietarii cereau 50.000-53.000 de euro, dar existau si oferte de 60.000 de euro pentru astfel de locuinte.

Si pentru apartamentele cu doua camere se cereau preturi mari. O astfel de locuinta, cu o suprafata utila de 37-40 mp, in Luica sau Baicului, ajunge la 65.000 de euro, in vreme ce in Drumul Taberei sau Berceni se cer 70.000-80.000 de euro.

"S-a ajuns la aceste preturi deoarece aceia care nu au suficienti bani aleg o astfel de locuinta. Nu se uita la pretul pe metru patrat, ci la cel pe unitate locativa, iar acestea sunt cele mai ieftine", spune expertul imobiliar Liviu Ureche.

Decizia bancilor va lovi si mai mult in preturile acestor locuinte. Analistii imobiliari considera insa ca impactul asupra pietei nu va fi foarte mare.

"In mod normal, ar trebui ca si preturile acestor locuinte sa mai scada, mai ales daca bancile nu le mai accepta ca garantii. Sa nu uitam ca vorbim despre o piata mica, care nu reprezinta decat cel mult 10% din piata imobiliara", spune Ion Radu Zilisteanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#apartamente, #locuinte, #confort, #doi, #preturi , #imobiliare