Prima casa : apartamente in Cotroceni, Primaverii si Dorobanti

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 14:25
3419 citiri
Prima casa : apartamente in Cotroceni, Primaverii si Dorobanti

Pentru a putea profita de "Prima casa", cei ce asteptau de multe luni sa isi vanda locuintele si-au calcat pe inima si au taiat zeci de mii de euro din preturi.

Astfel ca, in prezent, in zone precum Cotroceni, Primaverii sau Dorobanti se pot gasi locuinte ce costa mai putin de 60.000 de euro. De exemplu, un apartament in Cotroceni, cu doua camere, de 50 mp, decomandat se vinde cu 58.000 de euro, se arata pe Imopedia.ro. Si tot in cartierul Cotroceni, pentru o garsoniera de 34 mp, proprietarul cere 50.000 de euro.

In Primaverii, o garsoniera putin mai mare, cu imbunatatiri costa cu 10.000 de euro, mai mult. "Atentie insa, unele din acestea sunt cumparate pe Legea 112 si va fi nevoie ca mai intai sa se verifice daca exista procese pe rol", atrag atentia specialistii Imopedia.

Cea mai ieftina locuinta aflata in baza de date Imopedia.ro este o garsoniera de 15 mp care costa 13.900 de euro si se afla in zona Republicii. Garsoniere cu suprafete foarte mici, de pana in 20 mp, sub 20.000 de euro se gasesc in Titan, Ferentari, Rahova, Pantelimon si Berceni.

Cea mai scumpa garsoniera, care se incadreaza in programul Prima Casa, costa 55.000 de euro. Apartamente la aceleasi preturi se afla si pe Stefan cel Mare - Lizeanu, si Basarabia - Costin Georgian.

Cea mai ieftina oferta gasita pentru un apartament cu doua camere se afla in cartierul Pantelimon. "Vorbim de un apartament cu o suprafata de 27,5 mp, fara imbunatatiri care costa 20.000 de euro. In alte cartiere, precum Militari, Drumul Taberei, Titan sau Dristor, un apartament cu doua camere (circa 50 mp), cu imbunatatiri sare de 48.000 de euro.

In zonele centrale, cu greu gasesti oferte care sa se incadreze in limita impusa de programul Prima Casa", se mai arata pe portalul citat.

Un apartament cu trei camere (50 mp) semi-decomandat, fara imbunatatiri costa 45.000 euro, in zona Gorjului. Pentru suprafete mai mari, de 60 de mp, in Crangasi, pretul ajunge la 60.000 de euro.

Citeste si:
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...