Ziare.com

Prima Casa: Garantia statului valoreaza 50 de euro pe luna

Marti, 23 Februarie 2010, ora 07:44

   

Prima Casa: Garantia statului valoreaza 50 de euro pe luna
Rata la un credit ipotecar contractat prin programul "Prima Casa" ajunge sa fie doar cu 23% mai mica decat cea la un credit contractat in conditii standard.

Asta cu toate ca bancile primesc garantia statului ca isi recupereaza banii in cazul in care clientul ajunge in incapacitate de plata, astfel ca nu isi asuma practic niciun risc, informeaza Ziarul Financiar.

O medie a celor mai bune cinci oferte de creditare prin "Prima casa" pentru un credit de 40.000 de euro, rambursabil in 30 de ani ajunge la 205 euro lunar.

In cazul celor mai bune cinci oferte de credite in conditii standard, rata medie este de 253 de euro lunar, adica cu numai 23% mai mult.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Anul trecut, rata la un credit contractat in conditii standard urca spre 300 de euro, bancile transmitand catre clienti primele mai mari de risc pe care trebuia sa le plateasca celor de la care imprumutau fonduri.

Deocamdata, bancherii nu se gandesc sa ieftineasca creditele vandute cu garantia statului, desi admit ca in prezent conditiile pe pietele financiare sunt mult mai bune decat in vara trecuta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1162 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor