Primariile profita de scaderea preturilor si cumpara locuinte sociale

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 16:15

   

Primariile profita de scaderea preturilor si cumpara locuinte sociale
Invocand numarul mare de cereri de locuinte sociale, primariile de sector si cele din marile orase au trecut la achizitia de apartamente de pe piata libera, unde preturile au scazut cu cateva zeci de procente in ultimul an.

Initiativa a aprins deja discutiile privind atat moralitatea, cat si legalitatea acestor investitii, in conditiile in care unele primarii au cumparat locuinte sociale inafara ariei lor de responsabilitate administrativa, scrie Capital..

Astfel, Primaria Sectorului 1 al Capitalei a cumparat mai multe apartamente in Cartierul Latin, amplasat in sectorul 6.

"Pana in acest moment, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 1 a achizitionat de pe piata libera 124 de locuinte, dintre care 76 sunt situate in Prelungirea Ghencea, iar 48 pe Calea Giulesti", spune Michela Mona, reprezentanta a Primariei Sectorului 1.

Reprezentantii Primariei Sectorului 1 justifica aceste achizitii prin necesitatea rezolvarii problemelor locative a peste 1.500 de familii. Pentru apartamentele achizitionate au fost platiti intre 1.100 si 1.500 de euro/mp.

Si municipalitatea din Bacau intentioneaza sa cumpere locuinte de pe piata libera. Pentru achizita de locuinte Consiliul Local Bacau a alocat trei milioane de lei. La preturile actuale, cu aceasta suma se pot cumpara aproximativ 18 apartamente cu doua camere.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1989 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
nostradamus
rank 1
ESCROCHERIE PE FATA !!!!
Cum sa cumpere la 1100 - 1500 cand dezvoltatorii nu stiu cum sa mai scape de apartamente cu preturi care ajung si la 500-600 euro/mp (vezi exemplul concret de la confort - vitan)????
Nici macar in proiecte de lux nu se mai VAND apartamente cu 1500 euro/mp (as putea sa dau si aici numeroase exemple). Ori la un numar de 48-76 apartamente pretul ar trebui sa fie cu putin peste pretul de constructie adica MAXIM 400-500 euro/mp. Astora nu le mai este nici teama nici rusine nici nimica daca fac asemenea escrocherii pe fata. RUSINE !!!!
OD
rank 1
Opinie !
In aceste conditii NU MAI EXISTA O CRIZA A LOCUITELOR,desvoltatorii iau banii primariilor la preturi duble sau triple fata de piata imobiliara,pe ei nu i-a atins criza,sunt protejati de primarii. Fiti siguri ca si comisioanele unor persoane sunt pe masura.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor