Scad chiriile si pe piata cladirilor de birouri

Joi, 14 August 2008, ora 12:29
1130 citiri
Scad chiriile si pe piata cladirilor de birouri

Chiriile percepute pentru spatiile de birouri din Capitala ar putea sa scada cu pana la 15% in urmatorul an, sustin reprezentantii companiei imobiliare RE/MAX.

Scaderea ar putea fi generata de finalizarea unui numar semnificativ de proiecte, ceea ce a condus la stabilizarea pietei de profil din Capitala.

"Piata bucuresteana s-a stabilizat ca urmare a finalizarii unui numar semnificativ de proiecte de birouri, care au ajutat la scaderea presiunii asupra chiriilor. Exista posibilitatea scaderii chiriilor pentru spatiile de birouri din Bucuresti cu pana la 15% in termen de un an", au precizat analistii RE/MAX, citati de NewsIn.

Pretul chiriilor va fi influentat si de mutarea bataliei pentru spatiile de birouri catre zona de vest a tarii.

"Chiria pentru spatiile de birouri de clasa A din Cluj-Napoca a ajuns in luna iunie a acestui an si la 25 euro/mp, fata de 20 euro/mp in ianuarie, respectiv 16 euro/mp in iunie 2007", a subliniat reprezentantul agentiei imobiliare clujene RE/MAX Class, Florin Popa.

In Bucuresti, nivelul mediu al chiriei pentru spatiile de birouri de clasa A se situeaza de un an de zile in jurul nivelului de 22 euro/mp. Si la Arad chiriile pentru spatiile de birouri clasa A au atins un nivel maxim de 25 de euro/mp, in timp ce la Brasov cresterea a fost mai moderata, chiria ajungand in medie la 15 euro/mp.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#chirii, #Bucuresti, #cladiri de birouri , #imobiliare