Si pretul chiriilor a scazut

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 07:17
2507 citiri
Si pretul chiriilor a scazut

In octombrie se inregistreaza preturi cu pana la 10% mai mici. Oferta de locuinte este generoasa, astfel ca proprietarii sunt deschisi negocierilor.

Numarul clientilor a scazut mult fata de septembrie, cand cererea era sustinuta de venirea studentilor, in timp ce oferta generoasa s-a mentinut constanta.

Dupa ce valul de cereri cauzat de venirea studentilor s-a mai estompat, si piata chiriilor intra in letargie. Specialistii spun ca principalii clienti sunt acum firmele.

"Acestea nu cauta garsoniere sau apartamente de doua camere, vedetele lunii trecute, ci locuinte cu trei-patru camere. Oferta a ramas insa la fel de mare, astfel ca preturile sunt negociabile", explica Lucian Racaru, directorul Centrului Imobiliar Roman, citat de Evenimentul Zilei.

Pentru ca apartamentele vechi s-au ieftinit cu pana la 20% in ultimele sase luni, proprietarii au ales sa-si ofere locuintele spre inchiriere.

Astfel, clientii au avut de ales. Potrivit unui studiu al anunturiparticulari.ro, in decursul unui an, numarul ofertelor a crescut cu 52% pentru apartamentele cu 2 camere si cu 28% pentru garsoniere.

"Cresteri de peste 66% au inregistrat ofertele pentru apartamentele cu trei camere, in timp ce procentul-record, de 73%, a fost detinut de unitatile locative cu 4 camere", se arata in raport. Viitorii chiriasi au profitat din plin de aceasta situatie.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#chirii, #pret, #scadere, #firme, #chiriasi , #imobiliare