Speculatorii sunt atrasi de imobiliarele "toxice", dar bancile nu sunt interesate

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 16:51
1471 citiri
Speculatorii sunt atrasi de imobiliarele "toxice", dar bancile nu sunt interesate
Foto: Arhiva

Fondurile de investitii speculative, in general cu actionariat britanic, sunt interesate de portofoliile imobiliare "toxice" administrate de banci si incearca sa convinga institutiiel financiare sa accepte diferite scheme financiare.

Alin Buftea, head of real estate in cadrul casei de avocatura DLA Piper Romania, spune totusi ca institutiile de credit nu au experienta necesara gestionarii unor asemenea tranzactii, scrie Capital.

"Lucram cu fonduri de investitii speculative care stau pe bani si vor sa investeasca. Avem un fond care a propus bancilor diverse scheme financiare de colaborare, inclusiv sa cumpere ca distressed assets (active ale unor companii cu dificultati financiare n.red.), sa investeasca bani proprii in finalizarea unor proiecte sau sa le reactiveze pe cele blocate. Erau interesati sa intre in coactionariat si in 2-5 ani, cand vor vrea sa iasa din afacere, sa imparta castigul", a declarat intr-un interviu acordat Capital Alin Buftea.

El a precizat ca nu s-a concretizat nici o tranzactie pentru ca bancile nu sunt deschise la negocieri chiar daca incep sa isi faca griji de felul in care vor proviziona toate expunerile.

Buftea considera ca piata imobiliara din Romania are din nou de-a face cu un val de speculatori deoarece nu a avut timp sa se maturizeze si sa inlocuiasca investitorii speculatori cu unii care au o viziune pe termen lung a aparut criza.

"Minusul nostru a fost si faptul ca am avut doar un prim val de investitori. Noua piata nu a avut timp sa se maturizeze, sa existe un al doilea si un al treilea val, ca intr-adevar sa existe portofolii mai mari, cu o anumita structura, care sa intereseze fondurile de investitii mai sofisticate", a mai spus Buftea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#piata imobiliara criza, #imobiliare toxice Romania, #imobiliare speculatori , #imobiliare
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
BNR are grija de banci... Pentru asta BNR a primit bani de la FMI... Englejii poa' sa fluiere a paguba... Bancile austriece si Puterea de la Bucuresti deserveste intertesela PPE si UE. La fel si petrolul, gazele, terenurile, etc... Romanika are Stapani.