Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Trocul imobiliar, solutia pentru anul de criza 2010

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 11:59
1168 citiri
Trocul imobiliar, solutia pentru anul de criza 2010
Foto: Arhiva

Tot mai multi romani au apelat in 2010 la schimbul imobiliar pentru a nu mai incerca sa obtina un credit de la banci.

Daca in trecut schimbul imobiliar reprezenta in trecut o solutie pentru cei care detineau proprietati cu suprafete mari, in al doilea semestru al anului 2010 acesta a devenit o solutie si pentru aceia care doresc sa se mute intr-o casa mai mare insa prefera sa plateasca doar o diferenta mai mica de bani in locul unui credit la banca, potivit unei analize a portalului MagazinulDeCase.ro.

Pe parcursul anului 2010, in Bucuresti, au aparut aproape 3.000 de anunturi de schimb. Daca in primul semestru al anului 2010 au aparut 1227 de anunturi , in semestrul 2 numarul acestora a crescut cu peste 300, pana la 1575 anunturi de schimb. In prezent, 35% din anunturile imobiliare de schimb sunt pentru proprietati situate in Bucuresti.

Pana in iulie 2010, media de anunturi de schimb postate pe luna pe site era de 20 de anunturi, dar aceasta a crescut considerabil pana la sfarsitul anului 2010, la 65 de anunturi de schimb/luna.

Astfel, alternativa schimbului s-a dovedit una avantajoasa pentru proprietarii care au dorit sa incheie tranzactii in 2010. Pe fondul scaderii preturilor din imobiliare acestia au preferat sa se intoarca la troc, evitand astfel contractarea unui credit pe termen lung sau vanzarea locuintei la un pret scazut.

A.T.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#schimb case, #schimb imobiliar, #schimb apartamente , #imobiliare