TV Ziare.com: Mircea Toader: Investitorii privati vor fi implicati in "Prima Casa Noua"

Sambata, 06 Februarie 2010, ora 11:50
1619 citiri
TV Ziare.com: Mircea Toader: Investitorii privati vor fi implicati in "Prima Casa Noua"

Guvernul va propune antreprenorilor si investitorilor romani sa construiasca imobile noi din banii lor, pe care mai apoi sa le includa in viitorul program "Prima Casa Noua" si urmand sa isi recupereze investitia de la banca si stat, cand se va incheia tranzactia, a declarat miercuri la televiziunea Ziare.com deputatul PD-L Mircea Toader.

"In noua sesiune parlamentara vrem sa adoptam legi care vizeaza modernizarea Romaniei, sa finalizam revizuirea codurilor de procedura penala, legea privind responsabilitatea fiscala, definitivarea programului 'Prima Casa Noua', 'Rabla pentru persoanele juridice' si in general masuri care vizeaza iesirea din criza", a precizat democrat liberalul.

Deputatul PD-L a mai spus ca in acest an se vor face multe investitii publice si investitii in parteneriat public privat prin care se vor crea noi locuri de munca.

"Pentru 'Prima Casa Noua' se obtin destul de greu documentele, dar incercam sa simplificam aceasta birocratie si sa avem un sprijin mai mare din partea bancilor. Ne dorim sa implicam dezvoltatorii si sa le propunem sa faca casele din banii lor ca apoi sa li se returneze sumele la vanzare", a spus democrat liberalul.

Guvernul Boc promite in 2010 sa faca investitii in infrastructura, drumuri, scoli, alimentari cu apa. Prin acestea vor fi contractate firme private si astfel economia va fi deblocata. Mircea Toader ii indeamna pe romani sa se indrepte spre servicii conexe catre populatie.

"Romanii ar putea sa se orienteze catre microintreprinderile din mediul rural care sa preia productia alimentelor de baza, cereale, carne, lapte si asa sa putem realiza semifrabricate ca sa nu mai importam. Astfel, se va micsora si deficitul comercial si vom putea cauta piete de desfacere. Totul depinde de piata acum, economia nu se mai bazeaza doar pe industrie. Acum e vorba de un circuit de piata, valoare, productie si costuri", a mai spus acesta.

Mircea Toader a mai declarat miercuri ca nivelul taxelor in Romania este scazut in comparatie cu alte state din Uniunea Europeana.

"Incercam sa asiguram venitul care sa asigure un nivel acceptabil de trai comparativ cu anii trecuti", a mai adaugat deputatul PD-L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Mircea Toader masuri criza, #program Prima Casa Noua, #implica dezvoltatori privati , #imobiliare