Unde locuiesc cei mai bogati oameni din lume?

Duminica, 21 Martie 2010, ora 18:05
11824 citiri
Unde locuiesc cei mai bogati oameni din lume?

Si miliardarii lumii au nevoie de relaxare dupa o lunga zi de munca. Si cei mai multi dintre ei aleg sa faca acest lucru in propriile locuinte. Unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei stau de zeci de ani in aceleasi locuinte, pentru ca nu au vrut sa isi paraseasca primele case. Exista insa si exceptii. Sunt si miliardari care pe masura ce s-au imbogatit si-au cumparat locuinte luxoase in cartiere selecte.

Desi are o avere de 47 de miliarde de dolari, Warren Buffet, al treilea bogat al lumii, locuieste din 1958 in aceeasi casa, pe care a platit 31.500 de dolari, informeaza Forbes.

Resedinta sa, care se afla in Omaha, Nebraska, are cinci camere si o suprafata de numai 465 de metri patrati. Buffet s-a imbogatit in ultimul an cu 10 miliarde dolari.

Locuinta lui Buffett este in totala concordanta cu filosofia sa de investitii. "Daca nu te simti confortabil sa detii un anumit lucru timp de 10 ani, atunci nu are rost sa-l cumperi nici pentru 10 minute", spune miliardarul american.

Insa, nu toti miliardarii sunt ca Warren Buffet, iar un prim exemplu este Michael Dell, fondatorul si CEO al companiei Dell. Resedinta sa din Austin, Texas, a fost construita in 1997, are peste 3.000 de metri patrati, opt dormitoare, o sala de conferinte si piscina interioara.

Datorita zidurilor sale inalte precum si a securitatii sporite, localnicii ii spun "castelul". Michael Dell are o avere de 13,5 milioane dolari si ocupa locul 37 in ultimul clasament Forbes.

Magnatul indian Mukesh Ambani a decis sa construiasca o locuinta pe masura averii sale. Blocul se afla in centrul orasului Mumbai si este cea mai scumpa si inalta locuinta privata din lume. Blocul de 27 de etaje este destinat exclusiv familiei lui Ambani.

Antilla, cum este denumita resedinta, are un cinema ultramodern, un centru complet de santate precum si o parcare suficienta pentru 168 de masini. Casa are forma de turn si este prevazuta cu un heliport.

Mukesh Ambani are o avere de 43 de miliarde dolari si ocupa locul 5 in clasamentul Forbes.

Israelianul Lev Leviev detine o casa extravaganta, pe care a cumparat-o cu 65 de milioane de dolari in ianuarie 2008.

Resedinta magnatului diamantelor are usa blindata, o piscina placata cu aur, o sala de cinema si un salon de coafura.

Presedintele gigantului de otelarii ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, a cumparat in 2004 o locuinta de 128 milioane de dolari.

Resedinta se afla in Londra, are 12 camere, o piscina interioara, o baie turceasca si un garaj pentru 20 de masini. Locuinta lui Mittal este imbracata in marmura de calitate

Lakshmi Mittal are o avere de 28,7 miliarde dolari si se afla pe locul 5 in clasamentul Forbes.

Co-fondatorul Oracle, Larry Ellison, a investit in ultimii ani peste 200 de milioane de dolari, cumparand mai multe proprietati in Malibu pentru a crea un complex.

Insa, resedinta sa se afla in Woodside. Construita in stil japonez aceasta l-a costat cat toate locuintele din Malibu, adica 200 milioane dolari.

Larry Ellison are o avere de 28 miliarde dolari si este pe locul 6 in clasamentul Forbes.

Casa lui Gates este construita la malul lacului Washington, langa Seattle. La capitolul facilitati, casa are piscina cu sistem audio subacvatic, o sala de sport si o sala de mese pentru 24 de persoane.

Exista 84 de trepte care duc la casa, insa cei care nu se simt in forma pot alege liftul. Locuinta miliardarului are o suprafata de 6.100 de metri patrati si o curte de 2,1 hectare. Gates a achizitionat terenul in urma cu mai bine de 21 de ani si a platit pentru el 2 milioane de dolari.

Averea lui Gates a fost estimata la 53 miliarde dolari, in crestere cu 13 miliarde dolari fata de anul trecut si se afla pe locul doi in topul Forbes.

Unii miliardari cum ar fi regizorul american George Lucas, cunoscut pentru celebra serie Star Wars, isi folosesc casele nu doar pentru a locui ci se pentru a lucra.

Astfel resedinta lui Lucas din Marin County, California, se afla si sudioul sau, Lucasfilm Animation.

Desigur, nu putem sa incheiem aceasta lista fara sa amintim de magnatul imobiliar Donald Trump. El petrece foarte putin timp in drumul sau spre birou intrucat locuieste intr-un penthouse de 9.600 de metri patrati in Trump Tower, cladirea sa de birouri.

Resedinta sa extravaganta, imbracata in marmura si aur, are un decor specific epocii lui Louis al XIV-lea, regele Frantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#locuiesc miliardari, #case oameni bogati, #case miliardari bogati , #imobiliare