Unul din trei bucuresteni s-ar muta din Capitala

Luni, 27 Iulie 2009, ora 23:55
2161 citiri
Unul din trei bucuresteni s-ar muta din Capitala

Fie din cauza caniculei, care se resimte mai puternic in marile aglomeratii din Capitala, fie din alte motive pecuniare, se pare ca multi dintre bucuresteni ar fi dispusi oricand sa se mute in afara orasului.

Potrivit unui studiu realizat recent de compania Eurometropola, peste 30% dintre locuitorii Capitalei ar dori sa se relocheze in imediata apropiere a orasului.

"In perioada 11 - 21 iulie, compania noastra a incercat sa afle pozitia clientilor fata de o posibila relocare la casa, in afara Bucurestiului. Pe site-ul companiei Eurometropola, timp de 10 zile, vizitatorii au avut posibilitatea de a-si exprima opinia fata de o casa de 85.000 euro +5% TVA, situata la doar 7 km de Bucuresti, in Buftea", arata reprezentantii Eurometropola.

La acest sondaj au participat 1210 de internauti, iar 31% dintre ei au declarat ca sunt dispusi sa renunte la un apartament in Capitala pentru o casa in Buftea.

Unul din cinci respondenti este incantat de propunerea de a-si schimba locuinta pentru o casa, insa prefera o alta locatie, in timp ce o treime dintre cei chestionati se simt confortabil intr-un apartament in Bucuresti.

In schimb, cand vine vorba de bani, multi dau din umeri. Aproape un sfert dintre cei care au raspuns sondajului au declarat ca nu dispun de suma de 85.000 de euro, pentru a lua in calcul posibilitatea unei relocari.

"Rezultatele sondajului online au intarit inca o data feedback-ul pe care compania noastra l-a inregistrat cu privire la initiativa pe care a demarat-o odata cu programul guvernamental "Prima Casa". (...) Am oferit posibilitatea clientilor de a beneficia de propria casa, intr-o locatie in zona de nord a Bucurestiului, cu pretul de numai 480 euro/mp construit", arata Eurometropola, care are si o recomandare: o casa cu o suprafata construita de 130 mp si o curte aferenta de 500 mp, care poate fi achizitionata la cheie cu numai 85.000 euro +5% TVA.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#apartament Bucuresti, #casa Buftea, #bucuresteni mutare oras , #imobiliare