Vila la Snagov, evaluata la 145 de lei

Luni, 28 Iulie 2008, ora 08:31
3050 citiri
Vila la Snagov, evaluata la 145 de lei

Actele contabile ale Societatii Feroviare de Turism (SFT) semana cu un scenariu de film SF: o vila de trei stele din Snagov cu "doua apartamente confortabile, cu cate doua dormitoare, bucatarie complet utilata, baie si terasa interioara acoperita" e evaluata la... 144,75 lei. Alte doua vile, cu 5 dormitoare, 3 bai, living si bucatarie apar in oferta SFT cu 123.738 de lei, bani cu care nu cumperi nici o garsoniera confort trei in Bucuresti, informeaza Gandul.

Complexul Astoria din Snagov, compus din opt cladiri si 13 chioscuri in care s-au investit in anul 2002 60 de milioane de lei noi, este evaluat, in prezent, la... 4,56 milioane de lei.

Performanta e cu atat mai notabila cu cat cei care au subevaluat activele au avut de luptat cu supraevaluarile celebrului Necolaiciuc. Fostul director CFR, actual urmarit general, a trecut pe la Snagov in 2002 si, conform "catalogului" sau, un ghiveci cu flori de acolo a costat 60 de milioane de lei vechi.

In 2007, declaratia de impunere cu valorile mult subevaluate poarta semnatura directorului Societatii Feroviare de Turism, Luminita Gliga, nepoata lui Teodor Athanasiu, presedintele AVAS.

D-na Gliga sustine ca acestea "sunt valori de inventar, nu de piata". Daca, insa, pe baza valorii de inventar, se intampla vreo vanzare de urgenta, asta e. In acest context, e demn de mentionat o alta performanta profesionala a Luminitei Gliga - vanzarea hotelului Astoria din Bucuresti, ce valoreaza vreo 15 milioane de euro, cu 2,5 milioane de euro.

Totul a pornit de la o datorie de cateva zeci de mii de euro pe care societatea a uitat s-o plateasca. A urmat executarea silita a SFT, mai precis scoaterea la licitatie a hotelului. Un baiat destept de la o casa de avocatura a prins ocazia din zbor si a inhatat chilipirul "Astoria". Oricum, acum, pentru ingineria subevaluarii complexului "Astoria" exista si o "justificare" financiara - plata unui impozit pe cladiri mai mic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Societatea Feroviara de Turism, #complex astoria, #snagov, #vila, #evaluare , #imobiliare