Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Particularii au scazut chiriile pe litoral

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 07:24
2864 citiri
Particularii au scazut chiriile pe litoral
Foto: Arhiva

Internetul si ziarele sunt pline de anunturi de inchiriere, romanii cu apartamente libere la malul marii profitand de venirea verii pentru a-si creste veniturile.

Tarifele sunt mai mici decat la hotel si un apartament inchiriat la malul marii este o varianta buna pentru o familie care vrea sa-si petreaca vacanta cu bani mai putini.

Intre 70 si 120 de lei pe zi, in medie, costa inchirierea unei camere "la particulari" in sezonul estival. La hotel, tarifele medii variaza intre 50 si 200 lei pe zi de persoana, suma ce include si micul dejun, potrivit unor site-uri specializate.

"Proprietarii de apartamente care ii intampina pe cei ajunsi in Mamaia in aceasta perioada au preturi de circa 30 de euro, dar dupa 1 iulie le vor urca, mai mult ca sigur, la 60 de euro pe camera", a declarat pentru Gandul Ioan Ududec, presedintele filialei din Constanta a Uniunii Nationale Imobiliare (UNIM).

Oferta mult mai mare fata de anul trecut precum si criza i-a determinat pe multi dintre proprietarii de locuinte de inchiriat din statiunile de pe litoral sa reduca nivelul chiriilor solicitate cu 10-20%, potrivit agentiilor imobiliare.

In statiunea Mamaia, intr-un imobil construit in urma cu trei ani, un constantean vrea 900 de euro pe luna pentru un apartament de doua camere.

In Neptun, la 10 minute de mers pe jos la plaja, un apartament cu doua camere se inchiriaza cu 800-950 euro pe luna, in "sezonul de varf" , tariful fiind "discutabil".

In Olimp, un apartament cu doua camere are o chirie de 3.000 lei pe luna, sau 100 lei pe zi. In schimb, o garsoniera in Constanta, zona Faleza Nord, utilata, poate fi ocupata cu 900 euro pe luna, nivel in scadere cu 10% fata de anul trecut.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#inchirieri litoral, #apartamente inchiriat litoral, #litoral apartamente inchiriere , #inchirieri case
Comentarii
Poza dom_cenzor
dom_cenzor
rank 3
Sa i le inchirieze lui Mazare ! La cit a furat doar el o sa si mai permita un concediu la Marea Neagra !!