Chiriile raman mari, in ciuda supraofertei

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 08:57
1937 citiri
Chiriile raman mari, in ciuda supraofertei
Foto: eurourbanism

Chiar daca piata este plina de oferte de inchiriat, proprietarii locuintelor prefera sa stea cu ele goale decat sa mai scada la pret. Astfel, in ultimele sase luni chiriile nu au scazut deloc.

Numarul de apartamente libere a crescut in martie cu 14,7% fata de februarie, arata site-ul anunturiparticulari.ro, citat de Jurnalul National.

Oferta este din ce in ce mai mare, insa pretul nu scade deloc, ba din contra chiria la apartamentele cu doua camere a crescut in medie cu 5 euro, iar pentru trei camere - cu 13 euro.

S-au ieftinit apartamentele vechi din Capitala

Cu toate acestea, pretul la care se inchirieaza o garsoniera acum este mai mic cu 70% fata de luna martie 2009.

Agentii imobiliari sunt de parere ca proprietarii nu vor sa mai lase la pret pentru ca in ultimii ani acesta a tot scazut.

Astfel, in zone precum Rahova, Berceni sau Colentina, ofertele incep de la 100 de euro (pentru garsoniere in zone-problema), iar in Piata Unirii sau Bulevardul Decebal, ofertele pornesc de la 300 de euro.

Cine e de vina ca nu se ieftinesc apartamentele - bancile sau dezvoltatorii?

Se pare ca pretul apartamentelor cu 4 camere este singurul care s-a redus cu o proportie de 4,08% fata de luna precedenta, proprietarii solicitand pe aceste imobile un pret mediu de inchiriere de 783 de euro.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#pret garsoniere inchiriere, #preturi locuinte inchiriere , #inchirieri