Ziare.com

Criza pe piata chiriilor, inaintea inceperii anului universitar - ce oras sta cel mai rau

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 13:31

   

Criza pe piata chiriilor, inaintea inceperii anului universitar - ce oras sta cel mai rau
Inceputul anului universitar vine cu o criza pe segmentul imobiliar al chiriilor, oferta fiind cu 20 la suta mai mica decat perioada similara a anului trecut.

Astfel, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro si remisa luni Ziare.com, se inregistreaza o scadere semnificativa a ofertei de apartamente scoase spre inchiriere in cinci orase care sunt mari centre universitare - Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov si Iasi.

In analiza este luata ca punct de referinta luna august, cand majoritatea proprietarilor isi promoveaza locuintele, inaintea anului universitar. Astfel, de la 8.500 de anunturi, in 2014, s-au inregistrat sub 7.000 de anunturi, in 2015, tot in perioada in care studentii isi cauta chirie.

Topul celor mai scumpe orase: preturi, chirii, salarii - Cat de jos e Bucurestiul

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Bucuresti

Scaderea in Capitala este de 17 la suta, fata de aceeasi perioada a anului trecut, respectiv la 3.608 noi anunturi de inchiriere, de la 4.329 de oferte, cate se inregistrau anul trecut, tot in luna august.

Din totalul ofertelor noi, 32 la suta reprezentau in august inchirierea unei garsoniere, 38 la suta reprezentau inchirierea apartamentelor de doua camere, iar 16 la suta inchirierea de apartamente de trei camere. Nu in ultimul rand, 14 la suta reprezentau inchiriere de apartamente de cel putin patru camere.

Timisoara

In acest oras, scaderea ofertelor este asemanatoare Capitalei, de 17 la suta, in 2015, fata de aceeasi perioada a anului 2014. Din totalul ofertelor noi, 39 la suta sunt pentru garsoniere, 35 la suta pentru apartamente de doua camere, 14 la suta pentru locuinte cu trei camere, iar 12 la suta pentru apartamente de cel putin patru camere.

Cluj-Napoca

Scaderea in cazul ofertelor de inchirieri apartamente este si mai mare in cazul Clujului, respectiv de 22 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2014. Din totalul ofertelor noi, 39 la suta sunt pentru garsoniere, 41 la suta pentru apartamente de doua camere, 15 la suta pentru locuinte cu trei camere, iar 5 la suta pentru apartamente de cel putin patru camere.

Iasi

Numarul noilor anunturi de inchirieri a scazut, in 2015, cu 21 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Din totalul ofertelor noi, 24 la suta sunt pentru garsoniere, 44 la suta pentru apartamente de doua camere, 20 la suta pentru locuinte cu trei camere, iar 12 la suta pentru apartamente de cel putin patru camere.

Brasov

Nu in ultimul rand, scaderea cea mai mica in ce priveste ofertele de inchiriere inainte de inceputul anului universitar se inregistreaza in Brasov, respectiv de 16 la suta. Din totalul ofertelor noi, 40 la suta sunt pentru garsoniere, 39 la suta pentru apartamente de doua camere, 14 la suta pentru locuinte cu trei camere, iar 7 la suta pentru apartamente de cel putin patru camere.

F.N.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6164 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Criza pe piata chiriilor, inaintea inceperii anului universitar -

ce oras sta cel mai rau"
- pai dac-or face casele praf !? te mai pun shi rau cu vecini :o(((

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor