Ziare.com

Piata imobiliara: Chiria se discuta iarasi in lei

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 07:59

   

Piata imobiliara: Chiria se discuta iarasi in lei
Pentru a nu mai depinde de cursul valutar, care se modifica de la o zi la alta, proprietarii si chiriasii au reinceput sa negocieze pretul chiriilor in lei.

"Din cauza crizei si a reducerilor salariilor se simte tot mai mult influenta clientului in stabilirea pretului chiriei. Chiriasii prefera sa stie ca au de platit o suma fixa, in lei, decat o suma care poate creste pana la finalul lunii, asa ca sunt mai atrasi de chiria in lei", a declarat Ionut Butoi, secretarul general al Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare din Romania, arata Adevarul.

In situatia data, proprietarii incearca si ei sa faca tot posibilul pentru a nu pierde clientii, asa ca accepta sa negocieze in lei.

Specialistii in imobiliare sunt de parere ca este normal ce se intampla. "Daca veniturile sunt in lei, este preferabil sa platesti tot in lei. Altfel se expun riscului valutar. Luati exemplul Cehiei sau al Poloniei, unde si pretul autoturismelor si cel al telefoniei mobile este in moneda nationala", a declarat analistul imobiliar Radu Zilisteanu.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Anii 2002-2003 au fost perioada in care chiria in valuta a luat amploare, cand, dupa cum spune Zilisteanu "inflatia era mare si s-a preferat moneda europeana ca o metoda de a nu reactualiza chiriile frecvent".

"Cele mai solicitate sunt ofertele de apartamente cu doua camere, ce se inchiriaza acum cu 1.200 de lei pe luna, de la 300-350 de euro. Si garsonierele confort 1 sunt in top, iar solicitantii ar plati in jur de 900 de lei pe luna, fata de 250-300 de euro", a spus Constanta Martascu, reprezentanta agentiei imobiliare "Stonec" din Bucuresti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1989 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

moneda in care se face contractul nu e in beneficiul chiriasului, ci al speculantilor

Ministerul de finante nu trebuia sa accepte introducerea monedei euro sau dolar in tranzactiile din Romania. Aceste contracte trebuia sa fie facute in lei pentru protectia chiriasilor, dar ca si preturile la apartamente au fost in lei, apoi dolari, apoi cand euro a sarit peste dolar, au trecut si preturile in euro. Daca scade cumva euro sub 3 lei, atunci sigur o sa ramana in lei, o crestere artificiala a preturilor din piata care a generat inflatie...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor