Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pleaca chiriasii din apartamentele din Bucuresti

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 10:47
3770 citiri
Pleaca chiriasii din apartamentele din Bucuresti

Bucurestenii au inceput sa renunte la chirii, in conditiile in care un credit ipotecar sau unul prin "Prima Casa" este mai avantajos.

Astfel, dintr-un total estimat la 5.500 de locuinte date spre inchiriere la nivelul intregului Bucuresti, 2.726 de oferte sunt intrate pe piata numai in luna mai 2013, conform raportului lunar de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro, remis Ziare.com.

Explicatia pentru aceasta tendinta este ca, in momentul de fata, chiriasii au inceput sa se mute, avand in vedere ca rata pentru un apartament printr-un credit bancar, mai ales prin programul guvernamental "Prima Casa", este cu mult sub chiria pentru aceeasi locuinta.

Numarul de oferte

In luna mai a acestui an, pe piata inchirierilor s-a inregistrat un numar de 2.726 de oferte noi, cu 13,4% mai mult decat in aceeasi perioada din anul 2012. Asadar, luna trecuta cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere - 1.175 de oferte.

Tot in luna mai, circa 997 de bucuresteni si-au dat spre inchiriere garsonierele. In cazul locuintelor cu 3 camere, numarul ofertelor noi a fost de 450. In timp ce pe segmentul apartamentelor cu 4 camere, numarul ofertelor a fost de doar 104.

Evolutia preturilor

Raportul indica pentru luna mai 2013 scaderi in cazul chiriilor pentru garsoniere, apartamente cu 2 si 3 camere, fata de aceeasi perioada din 2012. In timp ce inchirierea unei locuinte cu 4 camere a fost mai scumpa in mai 2013 cu 5% fata de mai 2012.

Cea mai mare scadere in cazul chiriilor medii s-a inregistrat pe categoria apartamentelor cu 3 camere, in ultimul an. Astfel, chiria medie in luna mai a scazut cu 4%, fata de aceeasi perioada din 2012, atingand valoarea de 449 de euro.

In mai 2013, chiria medie in cazul unei garsoniere a scazut cu 2% fata de mai 2012, ajungand la 222 de euro.

In ceea ce priveste chiria medie pentru un apartament cu 2 camere, aceasta a scazut cu 1% intr-un interval de 12 luni, atingand valoarea de 317 euro.

In cazul chiriilor pentru locuintele cu 4 camere, acestea au crescut cu 5% in ultimul an. Chiria medie a ajuns in luna mai 2013 la 691 euro.

C.P.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#chirii scumpe Bucuresti, #chirii apartamente Bucuresti, #chirie apartamente Bucuresti , #inchirieri