Chinezii cumpara lumea bucata cu bucata? Investitii uriase peste hotare, tranzactiile se fac printr-o aplicatie

Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 18:12
10406 citiri
Chinezii cumpara lumea bucata cu bucata? Investitii uriase peste hotare, tranzactiile se fac printr-o aplicatie
Foto: Hepta.ro

Societatile de asigurari din China si-au pregatit 73 de miliarde de dolari pentru a achizitiona proprietati peste hotare, in urmatorii cinci ani, deoarece vor sa isi diversifice portofoliul.

Aceasta este concluzia unui raport intocmit de firma DTZ/Cushman & Wakefield, informeaza South China Morning Post.

Documentul arata ca volatilitatea din piata de capital inregistrata in ultima perioada a determinat societatile de asigurari chineze sa accelereze strategia de investitii in domeniul imobiliar, astfel ca acestea nu se vor mai axa in special pe achizitii locale, ci si pe cele internationale.

Zi de doliu pentru bursa din China: Va fi bagata Romania in cosciug? - Interviu

"Marile orase vor reprezenta punctul de atractie", a explicat Cristine Lai, analist la divizia ce urmareste tranzactiile realizate in regiunea Asia-Pacific la DTZ/Cushman & Wakefield.

Astfel, chinezii vor pompa multi bani in Singapore, Sydney si Tokyo. De asemenea, investitii in domeniul imobiliar vor fi facute si in Berlin, Frankfurt, Munchen si Paris, arata raportul citat.

In acelasi timp, pe continentul nord-american, achizitiile se vor concentra in Chicago, Los Angeles, San Francisco, Toronto si Washington.

Activitatea in acest domeniu a insumat 13,4 miliarde de dolari, in 2014, adica 0,8% din PIB a Chinei, iar doar jumatate din aceasta suma a fost investita in strainatate.

Insa in urmatorii ani, raportul arata ca se va ajunge la 79 de miliarde de dolari in 2019 si la 154 de miliarde de dolari in 2024.

O noua durere de cap pentru britanici: Chinezii cumpara tot ce prind

Tranzactii facute prin aplicatii de mesagerie

Gandul la un zbor de 15 ore pentru a vedea o proprietate din SUA nu e ceva prea imbucurator pentru multi chinezi, asa ca tehnologia faciliteaza comunicarea dintre cele doua parti.

Potrivit Business Insider, aplicatia de mesagerie We Chat, similara cu WhatsApp, joaca rolul de intermediar.

Emma Hao, broker imobiliar din SUA, a mentionat ca a facut multe vanzari prin intermediul acestei platforme.

"Postez acolo planul locuintei, impreuna cu recomandarea mea, iar oamenii care sunt interesati iau legatura cu mine. E ceva extraordinar", a precizat Emma Hao.

Un studiu de piata realizat de National Realtors Association arata ca chinezii reprezinta cei mai mari investitori straini in sectorul imobiliar din SUA. De asemenea, ei sunt dispusi sa plateasca mai mult decat cei de alte nationalitati pentru o proprietate de pe teritoriul american.

In aceste conditii, WeChat joaca un rol foarte important: cea mai folosita aplicatie de mesagesrie din China are 650 de milioane de utilizatori, de doua ori mai mult decat toata populatia SUA.

Unde aleg sa locuiasca chinezii bogati

Jing Wang, un agent de vanzari american in varsta de 36 de ani, sustine ca fara aceasta aplicatie ar fi foarte dificil de ajuns la clientii din China, mai ales ca platformele populare in Occident si in alte tari, precum Facebook sau Twitter, sunt blocate de Beijing.

El sustine ca s-a specializat pe clientii chinezi si ca toate discutiile sunt purtate pe WeChat. De asemenea, a vandut proprietati foarte scumpe, chiar si de 5 milioane de dolari, prin intermediul aplicatiei, iar cumparatorul a vazut totul fara sa se deplaseze pana in SUA.

Agentii imobiliari trimit fotografii cu imobilul prin aplicatie, fac turul casei si stabilesc pretul. Un reprezentant legal isi da semnatura pe intelegere, iar o copie electronica a contractului ajunge la cumparatorul chinez. Plata, totusi, se face prin banca.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#investitii imobiliare China, #chinezi cumpara locuinte strainatate, #chinezi proprietati strainatate , #investitii imobiliare