Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Valoarea investitiilor imobiliare in Romania: maxim 300 de milioane de euro, in 2012

Miercuri, 01 August 2012, ora 19:58
1779 citiri
Valoarea investitiilor imobiliare in Romania: maxim 300 de milioane de euro, in 2012

Volumul investitiilor imobiliare din Romania va atinge o valoare cuprinsa intre 250 si 300 de milioane de euro, in acest an, potrivit estimarilor firmei de consultanta DTZ.

Firma a evaluat in scadere nivelul pietei din 2012, dupa ce, initial, estimarea se ridica la 400 - 450 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat DTZ, remis Ziare.com.

Sectorul de retail a continuat sa fie atractiv pentru potentialii investitori, acesta fiind sustinut de cresterea consumului populatiei in prima jumatate a anului 2012. Romania ocupa locul trei in ceea ce priveste cresterea consumului in UE, acesta ridicandu-se la peste 5,9%.

"In Bucuresti, se asteapta ca proprietatile de tip prime sa atraga investitorii straini in urmatoarea perioada. Legat de acesta, anticipam o crestere moderata in ceea ce priveste volumul de tranzactii pentru cea de-a doua jumatate a anului 2012", a declarat Cristian Ustinescu, investment director in cadrul DTZ Echinox.

"Estimarea se bazeaza pe faptul ca bancile vor aduce pe piata active de credite neperformante, aceasta actiune fiind parte a procesului de rascumparare a datoriilor", a adaugat acesta.

Volumul investitiilor in Europa Centrala si de Est a scazut cu 47% in prima jumatate a anului 2012. Declinul s-a resimtit cu precadere in cel de-al doilea trimestrul. Cu toate acestea, s-au manifestat unele diferente intre pietele din regiune. Spre exemplu, Cehia a inregistrat o crestere a volumului investitiilor, atingand, in al doilea trimestru, valoarea de 159 de milioane de euro, dupa ce, in primele trei luni ale anului, a inregistrat un nivel scazut de numai 20 de milioane de euro.

Pe de alta parte, Polonia, care a dominat piata Europei Centrale si de Est in ultimi ani, a inregistrat un declin puternic, de la 717 de milioane de euro, in primul trimestru, la doar 122 de milioane de euro, in cel de-al doilea.

Cele doua tari cumuleaza 90% din volumul investitiilor in prima jumatate a anului 2012.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#investitii imobiliare Romania 2012, #estimare valoare investitii imobiliare , #investitii imobiliare