Creditele ipotecare revin in atentia bancherilor

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 19:34
3553 citiri
Creditele ipotecare revin in atentia bancherilor

Creditele ipotecare par sa revina in centrul atentiei institutiilor financiare, care incearca prin diverse campanii stimularea creditarii pentru domeniul imobiliar, unul dintre cele mai afectate sectoare de criza economica.

Principala problema cu care s-au confruntat bancherii in ultimii ani a fost incapacitatea populatiei de a indeplini conditiile pentru contractarea unui credit, in contextul incertitudinilor privind evolutia veniturilor si siguranta locului de munca.

"Cererea din partea clientilor a ramas ridicata, dar acestia au fost descurajati de conditiile mult mai dure de creditare impuse de banci si in multe cazuri nu s-au putut incadra in aceste criterii restrictive. Observam insa din acest an o revenire a dorintei bancilor comerciale de a credita populatia, pentru inceput prin intermediul creditelor ipotecare.

Liderul pietei bancare a lansat o oferta de credite ipotecare cu maturitate indelungata si conditii financiare relaxate, pe care nu credeam sa le mai vad prea curand pe piata din Romania", a declarat Dragos Cabat, Managing Partner la Efin.ro.

Astfel, pentru a le face cat mai atractive, bancile au redus dobanzile aferente creditelor ipotecare sau ofera acest tip de finantare cu dobanda fixa pentru o anumita perioada de timp. De asemenea, intelegand faptul ca multi dintre romani s-ar orienta, daca s-ar afla in situatia achizitionarii unui imobil, inspre cele executate silit, ca urmare a pretului mai scazut al acestora, au fost lansate credite destinate cumpararii unor astfel de imobile.

Citeste mai multe despre Creditele ipotecare revin in atentia bancherilor pe Efin

Citeste si:
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului...
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
S-au apucat si bancile de bisnita cu imobile? Nu mai indrazneste ni