8 trucuri ca sa termini mai rapid curatenia

Advertorial
Miercuri, 05 August 2020, ora 12:22
36872 citiri
8 trucuri ca sa termini mai rapid curatenia
Curatenia e si ea o arta, mai ales cand nu gasesti timp sau chef pentru ea/sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/cur%C4%83%C8%9Benie-menajera-men%C8%9Bine-cur%C4%83%C5%A3are-2799470/

Curatenia generala poate fi un proces lung si epuizant, mai ales cand locuinta este mare.

Totusi, procedura este esentiala pentru un camin primitor, dar si pentru a asigura conditii optime de igiena.

Praful si microorganismele se aduna si in cele mai ascunse colturi, de aceea, o curatenie amanuntita este necesara periodic.

Multe familii amana curatenia generala din cauza faptului ca aceasta "fura" mult timp sau ca toata casa va fi intoarsa pe dos.

Sa mai vorbim si despre celelalte activitati care sunt absolut necesare, precum gatitul, ingrijirea copiilor sau jobul?

De aceea, curatenia generala poate fi un cosmar pentru persoanele care au si un serviciu si nu stau doar acasa. Iata cateva trucuri care te ajuta sa termini mai repede curatenia si care te pot convinge sa o faci mai des.

1. Curata de sus in jos

Cel mai important aspect este sa faci curat incepand de la cel mai inalt nivel. Asadar, prima data, asigura-te ca panzele de paianjen de pe pereti sunt indepartate.

Curata, apoi, cele mai inalte rafturi si continua, treptat, pana la cele de jos. In acest mod, eviti sa murdaresti din nou obiectele pe care abia le-ai curatat.

2. Curata fiecare camera in parte

O metoda utila de a termina mai repede curatenia este sa o faci pe segmente. Mai exact, inlatura murdaria din fiecare camera separat. Daca incerci sa faci totul deodata, vei ingreuna tot procesul.

Nu alerga dintr-o camera in alta pentru a face curatenie superficial, ci acorda atentie fiecarei camere. In acest mod, totul este mai organizat, deci si mai rapid.

3. Curata piesele mari de mobilier prima data!

Nu este chiar eficient sa cureti mai intai obiectele de mici dimensiuni. In schimb, da la o parte toate obiectele de pe rafturi, sterge piesele mari de mobilier, apoi curata fiecare obiect pe masura ce il asezi la locul sau.

Acest lucru este valabil si pentru baie. Da la o parte toate produsele si obiectele de pe chiuveta, cada si rafturi, apoi pune detergenti pe aceste obiecte sanitare si pe vasul de toaleta.

Dupa ce ai lasat solutia sa actioneze, sterge-le cu o laveta. La final, spala toate obiectele din baie in cada sau chiuveta si asaza-le la loc.

4. Sterge praful cu un pamatuf!

In loc sa stergi praful cu carpa si solutia pentru mobila, foloseste un pamatuf cu pene. Este usor de utilizat si ajunge si in locurile mai putin accesibile.

De asemenea, este mai simplu si mai rapid sa treci cu pamatuful peste obiecte, decat sa le cureti cu o carpa pe fiecare in parte.

Pamatuful nu este eficient daca stratul de praf este gros, ci merge mai multa pentru curatenia de intretinere.

5. Utilizeaza produsele de curatenie potrivite!

Produsele de curatenie de proasta calitate nu fac decat sa ingreuneze curatenia. Spre exemplu, un produs care nu este eficient te obliga sa freci mai mult timp depunerile din baie.

In schimb, exista produse care curata eficient doar prin pulverizare si clatire. Acest lucru este valabil si pentru pardoseli. Detergentii de calitate, cum ar fi detergentii pentru pardoseala de la IgienaPHS.ro, te scapa de frecatul podelelor si te ajuta sa termini mai repede curatenia.

De asemenea, nu te complica sa utilizezi produse diferite pentru fiecare material in parte si opteaza, pe cat posibil, pentru detergenti universali. Un burete magic te poate ajuta sa scapi rapid de murdaria de pe orice suprafata, fara a fi nevoie de solutii.

6. Pastreaza ustensilele la indemana!

Pastreaza toate ustensilele si produsele de curatenie in carucioare pentru curatenie. Daca te intorci mereu la dulapul cu produse de igiena, iti vei pierde atat timpul, cat si rabdarea, ceea ce scade productivitatea.

7. Curata toate pardoselile la final!

Desi este mai eficient sa cureti fiecare camera separat, pardoselile trebuie lasate la urma. Este mult mai eficient sa aspiri si sa dai cu mopul peste tot, la finalul procesului de curatenie.

8. Pastreaza curatenia!

Nu in ultimul rand, este absolut necesar sa pastrezi, pe cat posibil, curatenia. Evita dezordinea si curata murdaria imediat ce apare.

Daca te bazezi doar pe curatenia generala, aceasta se va transforma intr-un proces dificil, fiindca vei avea mai mult de munca. Atat timp cat curatenia este intretinuta zilnic, curatenia generala nu iti va fura mult timp.

In concluzie, curatenia generala se poate face rapid si eficient, daca iei in considerare aceste trucuri utile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#produse de curatenie, #detergenti, #proceduri, #pamatuf , #locuinte