Ai divortat sau te-ai separat de partener? Locuinta care se desparte odata cu voi

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 12:54
18501 citiri
Ai divortat sau te-ai separat de partener? Locuinta care se desparte odata cu voi
Foto: SSDarchitecture.com

Daca ai divortat sau te-ai despartit de partener, mutatul poate fi o corvoada. Insa o firma a gasit solutia: casa care se "rupe".

"Densitatea urbana si preturile locuintelor cresc rapid", a spus Jinhee Park, arhitect principal la firma Single Speed Design (SsD), care a gandit conceptul de "micro-casa".

"Ideea e sa iei un spatiu mic si sa il transformi intr-un mediu confortabil, care sa se adapteze la nevoile tale", a mentionat acesta, pentru CNN.

Ideea a fost implementata deja in Seul, Corea de Sud.

E vorba de un complex de 14 de unitati locative, care pot fi combinate, rearanjate si separate in asa fel incat sa se potriveasca stilului de viata al proprietarilor.

Rezidentii pot sta intr-un singur spatiu sau pot aranja mai multe unitati locative pentru a fi pe placul lor.

"Acest lucru inseamna ca oamenii vor locui acolo mai mult timp, deoarece nu vor mai fi nevoiti sa se mute cand se schimba circumstantele", a spus arhitectul.

Spatiu mic, dar eficient utilizat

La baza conceptului se afla notiunea ca o persoana nu are nevoie de foarte mult spatiu personal.

Foto: SSDarchitecture.com

Unitatile locative sunt de mici dimensiuni si au unele zone comune cu alti locatari, balcoane semi-publice, un spatiu destinat diverselor activitati si o cafenea.

"Ideea e ca oamenii nu trebuie sa identifice limitele locuintei cu peretii unitatii locative personale. Ei pot pasi in afara acesteia si isi pot extinde granitele folosind intersectia dintre public si privat, precum si spatiile interioare si exterioare", a spus Park.

Complexul a fost construit in toamna anului trecut, iar reactiile au fost pozitive. Pana acum, nimeni nu a schimbat configuratia unitatilor locative.

"Nu stiu daca s-a despartit vreun cuplu care sta aici. Sper ca nu, dar va fi interesant de vazut ce s-ar intampla in acest caz", a mai spus arhitectul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#casa desparte, #concept casa desparte, #despartire casa , #locuinte