Apartamentul de 1,62 milioane de euro - poate cel mai scump de vanzare in Romania (Galerie foto)

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 12:07
11137 citiri
Apartamentul de 1,62 milioane de euro - poate cel mai scump de vanzare in Romania (Galerie foto)

Pe o piata imobiliara serios marcata de criza prelungita, cateva proprietati aparte se detaseaza de starea economica generala si afiseaza preturi astronomice.

Unul dintre cele mai scumpe apartamente scoase la vanzare in Romania costa mai mult de 1,62 de milioane de euro.

La categoria inchirieri, ofertele ajung la 7.000 de euro.

Desi in limite rezonabile, locuintele ultra-luxoase nu duc lipsa de ofertanti.

Penthouse-ul din ansamblul rezidential de lux de mari dimensiuni Alia Apartments, Arcul de Triumf, al carui administrator si agent exclusiv este Coldwell Banker, poate fi cel mai scump apartament scos la vanzare in prezent in Romania, conform reprezentatilor firmei de consultanta imobiliara.

Proprietatea ocupa un loc aparte pe segmentul imobiliar de lux, care include locuinte ce se remarca prin amplasare - Herastrau, Primaverii, Kiseleff, Dorobanti Capitale sau zona de nord - suprafete mari si finisaje de top.

Se incadreaza aici, de exemplu, un apartament cu patru camere si 160 metri patrati utili, situat in Primaverii, al carui pret de vanzare este 590.000 de euro, sau o locuinta cu caracteristici similare din Dante Alighieri, ceva mai ieftina - 550.000 de euro.

In ceea ce priveste penthouse-ul de la Arcul de Triumf, acesta are sase camere, 608 metri patrati construiti, terasa de 126 de metri patrati cu piscine de 51,5 metri patrati, vedere spre Herastrau si Casin si este situat la etajele 19 si 20 in Alia Apartments. Proprietatea costa 1.625.000 de euro, cu TVA.

Sursa: Coldwell Banker

"Penthouse-ul din Alia Apartments reprezinta o proprietate unica in Romania. Amplasarea in imediata apropiere a Arcului de Triumf, calitatea proiectului si faptul ca este situat la etajele 19 si 20 il fac o proprietate aparte", a precizat Ionut Balau, managing partner in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, pentru Ziare.com.

In general, exista cerere pe piata de lux, desi numarul tranzactiilor este mult mai mic.

"Nu trebuie sa confundam aceasta cerere cu cea care exista pe segmentul mass market. Numarul tranzactiilor este mult mai mic, dar exista cerere si se fac si tranzactii. Cererea este formata din persoane care detin functii de conducere in companii private, antreprenori sau manageri straini - in special pe segmentul de chirii.

Estimez ca anual se incheie numai in Bucuresti peste 50 de tranzactii cu proprietati rezidentiale cu un pret mai ridicat de 500.000 de euro, iar numarul inchirierilor pe segmentul de lux trece de 100 pe an", ne-a spus Ionut Balau.

De asemenea, exista o diferenta si intre cererea de pe segmentul de lux si eventualii cumparatori ai unei proprietati de tipul penthouse-ului descris. Au existat pana acum negocieri, inclusiv acorduri verbale, insa tranzactiile de acest gen se desfasoara intr-un mod diferit, au completat reprezentantii Coldwell Banker.

Daniel Crainic, director de marketing al portalului Imobiliare.ro, sustine ca numarul tranzactiilor pe acest segment exclusivist nu depaseste cateva zeci. Totusi, in timp ce piata imobiliara s-a aflat in picaj in ultimii ani, Capitala consemnand scaderi de pana la 57% conform unei analize din octombrie a Imobiliare.ro, pretul se mentine destul de bine.

"Vorbim un segment exclusivist pe piata imobiliara. Ca volum, numarul acestor tranzactii nu depaseste cateva zeci, dar vorbim de proprietati cu adevarat de lux, care isi pastreaza destul de bine pretul in raport cu restul pietei.

Nici oferta si nici cererea nu reprezinta volume considerabile, insa ambele se incadreaza in parametri acceptabili in raport cu oferta standard de pe piata imobiliara", a afirmat Daniel Crainic pentru Ziare.com.

Nu a mai vrut credite de la banci si si-a construit singura casa cu 8.000 de euro (Galerie foto)

Chiriile ating cateva mii de euro pe luna

Potrivit reprezentantului Imobiliare.ro, chiriile unor astfel de proprietati pot atinge cateva mii de euro pe luna.

Cel mai scump penthouse scos la inchiriere pe Imobiliare.ro, de 329 de metri patrati, situat la ultimele doua niveluri dintr-un imobil de sase etaje si format din patru dormitoare, un birou, trei bai si terasa, are o chirie de 7.000 euro pe luna. Acesta se afla in in zona Herastrau.

"Vorbim de apartamente de lux, cu suprafete generoase, echipate si mobilate la cele mai inalte standarde, care vizeaza de regula expati, manageri de top in companii multinationale", a precizat Daniel Crainic.

Oferte mai "acceptabile" pot fi gasite la unele proprietati situate in zone precum Primaverii, Dorobanti-Capitale sau Herastrau, cu minimum patru camere, situate in imobile construite dupa anul 2000, cu regim mic de inaltime si suprafete utile care depasesc 250 de metri patrati (cel putin doua bai si loc de parcare), conform datelor Coldwell Banker.

Pentru acestea, chiriile lunare pot pleca de la 3.000 de euro si pot depasi 5.000 de euro.

Citeste si:
Klaus Iohannis, videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European şi alţi lideri europeni. Care au fost subiectele discutate
Klaus Iohannis, videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European şi alţi lideri europeni. Care au fost subiectele discutate
Preşedintele Klaus Iohannis a avut, luni, 18 octombrie, o întâlnire în sistem videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi alţi lideri europeni, în pregătirea...
Florin Roman, despre lista miniștrilor USR: „Sunt oameni care au dezamăgit”
Florin Roman, despre lista miniștrilor USR: „Sunt oameni care au dezamăgit”
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Roman, a criticat luni, 18 octombrie, lista de miniștri propusă de către Dacian Cioloș, spunând că se putea „să avem niminalizări...
Sursa: Ziare.com