Au fost construite primele case plutitoare din lume. Unde se afla si cat costa (Video & Galerie foto)

Sambata, 18 Iunie 2016, ora 15:39
23089 citiri
Au fost construite primele case plutitoare din lume. Unde se afla si cat costa (Video & Galerie foto)
Foto: Floating Seahorse

Intr-un arhipelag artificial din Dubai, numit Heart of Europe, s-au construit primele case plutitoare din lume. Locuitorii acestor vile de lux vad pe geam, in functie de etajul la care se afla, viata marina sau pe cea de la suprafata apei.

De oriunde ai privi, imaginile sunt spectaculoase. Casele se afla la peste 3 kilometri de coasta Dubaiului, iar proiectul va fi finalizat in 2018, cand va insuma 125 de vile. Mare parte dintre ele deja au fost cumparate, insa, dupa cum se arata pe site-ul oficial.

Fiecare astfel de casa costa peste 3 milioane de dolari. Primul nivel se gaseste sub apa, aici aflandu-se un dormitor matrimonial si o baie.

La al doilea nivel se afla livingul, camera in care se ia masa, bucataria complet echipata si o toaleta. In exterior exista o punte unde se poate sta la plaja si de unde amatorii de sarituri in apa se pot arunca in valuri.

Etajul cel mai de sus are zona de relaxare, un dus afara, o mica bucatarie si un minibar. Exista chiar un spatiu ce poate fi transformat intr-un dormitor neacoperit, unde se poate dormi in briza marii si sub stele.

Cei care vor locui aici nu se vor confrunta cu grijile specifice insularilor, locuintele fiind echipate cu tehnologie de ultima ora.

In plus, fiecare vila vine "la pachet" cu un majordom, room service si chiar un bucatar personal, la cerere.

Cele mai spatioase dintre vile masoara peste 1.000 de metri. Toate au ferestre care pornesc din podea si ajung pana in tavan, aer conditionat, Internet de viteza mare si televiziune prin satelit.

Heart of Europe, arhipelag unit prin poduri, este locul unde clima va fi controlata (o premiera in lume) si unde va cadea ploaie artificiala si chiar zapada.

Pe insula nu au voie masini si nu sunt primite mai mult de 16.000 de persoane odata.

Fotografii: Floating Seahorse

Si un roman construieste, la malul marii, in Mangalia, niste case plutitoare, insa la un cu totul altfel de nivel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#case plutitoare Dubai poze, #primele case plutiutoare, #Heart of Europe Dubai, #case lux Dubai poze, #insule artificiale Dubai , #locuinte
Comentarii