In urma cu doi ani, Guillaume Dutilh si Jenna Spesard au decis sa renunte la slujbele lor din Los Angeles si sa-si urmeze adevaratele pasiuni: blogging-ul, fotografia si viata in aer liber.
Cei doi isi traiesc in prezent visul, colindand America de Nord de la un capat la altul. Tinerii au renuntat si la apartamentul de 185 de metri patrati in care locuiau cu chirie si si-au construit o casuta pe roti, pe care o poarta peste tot in calatoriile lor si care le asigura tot confortul necesar.
Pentru a demara proiectul s-au folosit de putinele lor economii si au vandut aproape tot ce detineau, scrie Business Insider.
Dutilh, care a lucrat inainte ca inginer pentru un producator de motociclete, a participat la un atelier pentru construirea de case mici, in Seattle. A cumparat apoi planuri de constructie si o remorca si a inceput sa lucreze la viitoarea sa locuinta. Casa de vis a devenit realitate 1.000 de ore de munca mai tarziu, incluzand documentarea, cumpararea celor necesare si curatenia.
Cheltuielile s-au ridicat in primele noua luni la putin peste 25.000 de dolari.
La un an de la debutul constructiei, tinerii au pornit la drum. In primele cinci luni au parcurs, impreuna cu cainele lor, peste 16.000 de kilometri si au vizitat 25 de state.
Cu casuta de aproximativ 11 metri patrati "in spinare" au calatorit din California in New York, din Maine in Florida. Au luat chiar si feribotul din Noua Scotie in Maine si s-au aventurat pe strazile haotice din New York.
Cei doi isi povestesc experientele pe blogul lor de calatorie, Tiny House Giant Journey, si pe canalul lor de pe YouTube, care a adunat aproape 400.000 de vizualizari.
De asemenea, scriu si fac fotografii pentru site-uri dedicate micro-caselor si gazduiesc ateliere pentru o companie care construieste locuintele de dimensiuni reduse, activitati care reprezinta, pe langa videoclipurile postate pe YouTube, principalele lor surse de venit.
Dutilh se ocupa de fotografie, iar Spesard, care avea anterior o slujba de asistent executiv pentru un studio de film, este cea care scrie pe blog.
Cuplul sustine ca o casa mica le permite proprietarilor sa-si reduca amprenta de carbon, in timp ce se bucura de un trai confortabil fara a cheltui prea mult.
Dutilh estimeaza ca, lunar, cheltuiesc pe combustibil 800 de dolari, in timp ce costul utilitatilor este aproape zero.
Locuinta dispune de baie, de bucatarie, de un birou, pana si de un pod si a fost izolata pentru a face fata iernilor grele.
Foto: Facebook/Tiny House Giant Journey
"Astazi, casele sunt practic inaccesibile in marile orase si nu am vrut sa fim 'prinsi' intr-un credit pe 30 de ani si sa traim de la un salariu la altul pentru a ne asigura ca ne permitem casa pe care de-abia o folosim", a explicat Dutilh pentru Southern California Public Radio.
Mini-casele, locuintele viitorului: Ecologice, practice si impresionante (Galerie foto)
Interesul in crestere pentru mini-locuinte vine sa contrabalanseze dorinta americanilor pentru mai mult spatiu, manifestata de-a lungul ultimelor decenii. Daca in anii '70 o casa avea, in medie, aproximativ 139 de metri patrati, astazi are peste 230 de metri patrati.