Casele spectaculoase construite din gunoaie

Duminica, 23 August 2015, ora 18:00
7246 citiri
Casele spectaculoase construite din gunoaie
Foto: Airbnb

Lucrurile pe care le consideram gunoi dupa ce si-au indeplinit "misiunea" pentru care au fost create pot avea in continuare o multime de utilizari. Case adevarate au fost construite in intregime din materiale reciclate sau recuperate, iar rezultatele impresioneaza prin unicitate.

Nu sunt de neglijat nici avantajele financiare - gunoiul unora, comoara altora.

Artistul Jaime din Uruguay a construit o casa spectaculoasa in Brazilia, in intregime din materiale rezultate in urma demolarii unor cladiri din regiune. Jaime construieste din 1995 case noi din materiale ca resturi de sticla, lemn si ceramica sau sticle goale, noteaza site-ul Little Things.

Casa din imaginea care ilustreaza articolul se numeste Cabana Floripa si este situata in apropiere de plaja Praia Brava din orasul brazilian Florianapolis.

Foto: Airbnb

Casa, care impresioneaza prin interiorul colorat, luminos si excentric, este inchiriata turistilor din intreaga lume care viziteaza Brazilia, pentru 60 de dolari pe noapte.

Peretii sunt facuti in mare parte din sticle folosite.

Foto: Airbnb

Secretul, spune artistul, este sa ne intoarcem la origini si sa reutilizam totul.

Casa din containere ieftina si functionala, fara factura la lumina sau caldura

Din materiale recuperate si obiecte oferite, Scott Brooks din Pacific Northwes a construit aceasta casuta cu mai putin de 500 de dolari, dupa o calatorie de doi ani prin Africa, Thailanda, India, Nepal, Montana si Alaska, potrivit Treehugger.

Foto: Scott Brooks/Brendan McGarry

Construita cu ajutorul unui prieten, locuinta cu o suprafata mai mica de opt metri patrati nu include obiecte sofisticate, iar bugetul mic a implicat compromisuri precum renuntarea la panouri fotavoltaice sau la instalatia sanitara, de exemplu. In schimb, este dotata cu cele necesare: o canapea, un pat rabatabil, rafturi pentru depozitare, spatiu pentru gatit.

Foto: Scott Brooks/Brendan McGarry

Locuinta este conectata la reteaua de energie si este incalzita cu ajutorul unei sobe primite cadou.

Desi este o casa compacta, se bucura din plin de lumina naturala, datorita unui iluminator reciclat.

Fotograful Nick Olson si designerul de moda Lilah Horwitz au renuntat la slujbele lor in 2010 pentru a-si construi casa de vis, scrie Inhabitat.

In acest scop au inceput sa colecteze geamuri de la targurile de vechituri organizate in zona. Viziunea lor: o casa aproape in intregime din bucati de sticla reciclata, care sa le ofere o priveliste ravisanta asupra muntilor din Virginia de Vest.

Foto: Half Cut Tea

Restul casei este din lemn reciclat.

Casa care "gandeste" si produce energie cat pentru doua locuinte

Foto: Half Cut Tea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#case materiale reciclate, #case eco , #locuinte