Ce tip de parchet laminat ar trebui sa alegem, pentru o stabilitate mai mare si durabilitate mai buna in timp?

Advertorial
Vineri, 20 Decembrie 2019, ora 12:06
63378 citiri
Ce tip de parchet laminat ar trebui sa alegem, pentru o stabilitate mai mare si durabilitate mai buna in timp?

Parchetul laminat este cel mai popular produs folosit de romani la finisarea podelei din case si apartamente. Montarea parchetului este foarte simpla si nu necesita mult timp.

In plus, datorita unui numar mare de modele, culori si a faptului ca parchetul laminat poate imita lemnul, diferite tipuri de piatra sau de ceramica, acest produs este ideal, el poate completa designul de interior, indiferent ca este vorba despre un spatiu de locuit ori un spatiu comercial sau public.

Ofertele din magazinele comerciale includ o gama completa de tipuri si modele de parchet laminat, care pot fi adaptate usor unei locuinte sau unui spatiu public. Pentru a face alegerea cea mai buna, parchetul se selecteaza in functie de grosimea sa, dar mai ales in functie de clasa sa de abraziune AC. Acest parametru este cel mai important, cu ajutorul lui se afla durabilitatea si rezistenta parchetului.

Fiecare tip de parchet laminat este evaluat din punct de vedere al durabilitatii prin teste de abraziune, rezistenta la impact, rezistenta la arsura, rezistenta la patare si umflare in conditii de umiditate. Evaluarea AC se face pentru masurarea durabilitatii.

Clasa de trafic ce apare la parchetul laminat indica rezistenta stratului protector si a peliculei decorative la uzura, frecare, socuri, impact, abraziune. Clasa de trafic AC se determina prin testul Taber Abraser.

Retineti ca durabilitatea parchetului laminat este masurat de AC!

Dupa cum ati observat deja in magazinele de specialitate, pardoseala de tip parchet laminat este disponibila in mai multe grosimi. Masurata in mm ea poate varia intre 14 mm, 12 mm, 10 mm, 8 mm, respectiv parchet de Trafic Intens, Moderat sau Incalzire in Pardoseala. Diferenta este grosimea, dar aceasta nu determina neaparat durabilitatea.

Prin urmare, clasa de trafic AC pentru parchetul laminat nu are legatura cu grosimea. Clasa AC masoara durabilitatea reala a parchetului. Stabilitatea lui este data de grosimea acestuia.

De exemplu: un parchet laminat de 8 mm si de clasa 33, AC5 va avea aceeasi rezistenta ca un parchet laminat cu grosimea de 12 mm, sau cu un parchet recomandat pentru incalzirea in pardoseala. Cu cat valoarea AC este mai mare, cu atat si parchetul va avea o durabilitate mai buna.

Clasa AC ne va arata clar durabilitatea si rezistenta parchetului laminat. Cu cat parchetul este mai rezistent la abraziune, va avea clasa AC mai mare si va fi mai durabil in timp. Expertii recomanda:

➤ Pentru dormitor - parchetul AC1/ 21 cu rezistenta scazuta la abraziune, pentru spatiu locuibil cu trafic redus. Acest parchet laminat are o durata de viata mai scazuta.

➤ Pentru living sau camera de zi, dormitoare si camere de oaspeti - parchetul laminat AC2/ 22 pentru spatiu locuibil cu trafic mediu. Parchetul laminat AC2 nu este foarte rezistent la abraziune, de aceea este bun pentru camere in care nu se circula incaltat, cum sunt de exemplu dormitoarele.

➤ Pentru uz rezidential - parchetul laminat AC3/ 23 pentru spatiu locuibil cu trafic intens. Acest tip de parchet laminat are rezistenta buna la abraziune si poate fi folosit in camere de zi, birouri si bucatarii.

➤ Pentru birouri, camere de hotel si pensiuni - parchetul laminat AC3/ 31 pentru spatiu comercial cu trafic redus.

➤ Pentru birouri, cafenele, blocuri rezidentiale - parchetul laminat AC4/ 32 pentru spatiu comercial cu trafic mediu. Parchetul AC4 are rezistenta mare la abraziune, este bun pentru zone in care se circula cu pantofi, cum sunt: birourile, coridoarele, holurile din cladirile publice.

➤ Pentru magazine, cladiri publice, cladiri rezidentiale, comerciale - parchetul laminat AC5/ 33 pentru spatiu comercial cu trafic intens, compatibil si cu incalzirea in pardoseala. Acest parchet laminat are rezistenta la abraziune foarte buna, este durabil in timp chiar si in caz de utilizare intensiva.

Exista parchet laminat rezistent la umiditate? Sigur ca DA! Poti cumpara parchet laminat antiumezeala special produs pentru bai sau bucatarii!

Foarte cautat de clienti este parchetul laminat antiumezeala sau parchetul Aquastop de la magazinul online laminat-parchet.ro. Parchetul antiumezeala este dedicat pentru zone expuse la umiditate, cum sunt: hol, bucatarie, baie, living, dormitor.

Clientii care au ales parchetul Aquastop de pe acest site, s-au convins de faptul ca este mult mai rezistent la apa decat un parchet laminat clasic.

Acest lucru il face sa fie foarte potrivit pentru bai si bucatarii, unde umiditatea este mai mare.

De asemenea, expertii recomanda parchetul antiumezeala si pentru alte spatii cum sunt camerele de hotel care au bai private, magazinele, cafenelele, barurile, restaurantele si chiar salile de asteptare.

Parchetul laminat este apreciat de clienti si pentru pretul sau avantajos. Comparativ cu pardoseala din lemn, parchetul laminat este mai putin costisitor.

Desigur preturile variaza in functie de tipul de parchet laminat ales. Exista o gama variata de pardoseli (modele, culori) pentru fiecare gama de preturi.

Pardoseala din parchet laminat este o optiune excelenta, foarte avantajoasa din multe puncte de vedere, la pardoseala din lemn.

Dintre principalele avantaje fac parte: pretul mai mic, varietatea de finisaje, culori, grosimi, tratamente de suprafata, usor de curatat si intretinut, proprietati hipoalergenice, prevenirea formarii mucegaiului.

Foarte multe modele de parchet laminat sunt astfel realizate incat sa imite foarte bine lemnul real.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#parchet laminat, #incalzire pardoseala , #locuinte