Containere banale transformate in case spectaculoase (Galerie foto)

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 15:42
22512 citiri
Containere banale transformate in case spectaculoase (Galerie foto)
Foto: Ziegler Build

Vazute de cele mai multe ori ca parte a curentului locuintelor de mici dimensiuni, cu preturi pe masura, ternele cutii de metal au stimulat in ultimii ani imaginatia arhitectilor, care le-au transformat in constructii cu adevarat somptuoase.

O casa formata din nu mai putin de 31 de containere a fost finalizata in luna iulie a anului trecut in Graceville, Brisbane, fiind cea mai mare constructie de acest fel din Australia.

Potrivit arhitectului Todd Miller, au fost folosite containere noi, fiecare de 6 metri lungime si 2,4 metri latime, pentru a garanta calitatea produsului, arata Sourceable.

Foto: Ziegler Build

Casa a fost construita pe un teren de 706 metri patrati, in mai putin de sase luni. Cuprinde un garaj pentru doua masini, o sala de gimnastica, un atelier, un birou, o sala de biliard cu iesire spre piscina, patru dormitoare. Constructorii asigura cu privire la durabilitatea casei si la rezistenta ei la conditii meteorologice extreme.

Nu este singura constructie impresionanta realizata din containere. Construita in 2008 de firma americana DeMaria Design ca parte a unui proiect mai amplu, casa de mai jos reprezinta o combinatie intre opt containere maritime prefabricate si materiale traditionale de constructii.

Casa din containere ieftina si functionala, fara factura la lumina sau caldura

Rezultatul, o adevarata resedinta de lux pe coasta californiana, include un atelier de lucru si un living cu o inaltime de peste 6 metri, noteaza Inhabitat.

Foto: De MARIA

Potrivit arhitectilor, containerele sunt aproape indestructibile si sunt rezistente la mucegai, foc si termite.

Folosind sapte containere reciclate, arhitectul Bernard Morin si sotia sa, Joyce Labelle, au construit aceasta locuinta moderna in Sainte-Adele, Quebec. Casa are o suprafata de 278 de metri patrati si patru dormitoare. Costurile de constructie s-au ridicat la 175.000 de dolari, potrivit Jetson Green.

Foto: captura Youtube/idekithome

Arhitectul Walter Scott Perry a construit o casa din 6 containere chiar in Desertul Mojave, adaugand cateva elemente "verzi" precum un sistem de umbrire, o gradina pe acoperis si un rezervor de stocare a apei.

Foto: ecotechdesign

Casa are 213 metri patrati si este incalzita si racita printr-un sistem pe baza de pompa de caldura, a precizat Jetson Green.

Debbie Glassberg este proprietara acestei confortabile case, care a fost realizata din 5 containere maritime. Constructia de 240 de metri patrati este situata in Kansas City, SUA, a scris HomeDSGN.

Foto: Home Contained

Casa are, printre altele, acoperis verde si a fost izolata cu spuma din plante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#case mari containere, #locuinte containere maritime , #locuinte