Creditele pentru locuinte s-au ieftinit cu pana la 1,5%

Joi, 24 Iunie 2010, ora 10:31
1399 citiri
Creditele pentru locuinte s-au ieftinit cu pana la 1,5%

Multe dintre banci au redus cu 1-1,5% dobanda pentru creditele ipotecare in euro pe o perioada de 30 de ani.

Reactia bancilor si usoara ieftinire a creditarii se datoreaza si semnalelor primite din partea publicului, al carui interes pentru achizitionarea de locuinte a crescut, chiar daca economia inca sufera, sustin unii dezvoltatori imobiliari.

"Era cazul ca bancile sa inceapa sa dea semne de trezire. Pana la urma, esenta existentei lor este creditarea economiei, iar anul trecut, acest lucru a fost aproape ignorat.

E firesc ca bancherii sa fie precauti din cauza devalorizarilor proprietatilor provocate de criza, dar trebuie sa-si asume si niste riscuri. Nu poti astepta la infinit", arata Nimrod Zvik, directorul de marketing al Be Igloo.

In conditiile in care cei mai multi dintre dezvoltatori au franat lucrarile tocmai din cauza lipsei de finantare, exista riscul ca, intr-un viitor apropiat, preturile locuintelor sa creasca din cauza ofertei scazute.

Bancile, obligate sa modifice toate contractele de creditare aflate in derulare

"Daca nimeni nu construieste pentru ca bancile nu finanteaza nici dezvoltatorii si nici cumparatorii, odata cu relansarea economica, care va aparea mai devreme sau mai tarziu, ce o sa facem? Oferta va tinde spre zero, iar preturile vor creste permitand aparitia speculatorilor care vor provoca o noua bula pe piata", spune Nimrod Zvik.

Recent, Be Igloo si Bank of Cyprus au parafat un parteneriat menit sa gaseasca solutii optime atat pentru clientii Romania Invest, care au nevoie de finantare, cat si pentru clientii Bank of Cyprus, care au intentia sa cumpere o locuinta noua si au obtinut finantare.

"Noi incercam sa identificam cele mai bune metode de finantare pentru clientii nostrii si cei ai Be Igloo, in conditiile in care produsele de credit oferite de catre Bank o Cyprus sunt printre cele mai atractive din piata romaneasca. Pentru ca am fost prudenti, expunerea bancii la credite neperformante este aproape zero, iar acest lucru ne permite sa continuam creditarea in cele mai bune conditii", declara Carmen Popa, Business Development Manager Bank of Cyprus.

Comisioane diminuate

"In cadrul parteneriatului cu Be Igloo am adus imbunatatiri produselor noastre de creditare, in sensul ca am diminuat comisionul unic de acordare, pana la 1%, precum si marja bancii pe baza careia se calculeaza dobanda.

Produsul de credit este simplu, transparent prezentat clientilor si doreste sa vina in sprijinul tuturor celor care intentioneaza sa achizitioneze o locuinta noua", a precizat Popa.

Be Igloo vinde portofoliul de apartamente al fondului de investitii norvegian Romania Invest, ce include aproximativ 750 de locuinte in sapte proiecte din Capitala, evaluat la circa 115 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#credite locuinte, #ieftinire credite locuinte, #oferte credite locuinte , #locuinte