Cum construiesti o casa in doar cateva ore

Duminica, 26 Iulie 2015, ora 06:33
16836 citiri
Cum construiesti o casa in doar cateva ore
Foto: YouTube/RT

Ridicarea casei de vis ar putea deveni un proces de numai cateva ore, pe masura ce imprimarea 3D castiga tot mai mult teren in randul dezvoltatorilor.

Angajandu-se in ceea ce pare o cursa pentru doborarea recordului pentru cel mai scurt timp de constructie, compania chineza Zhuoda Group a asamblat de curand o casa cu doua etaje in doar trei ore, scrie Business Insider.

Toate cele sase elementele componente ale constructiei, modulele, fiecare reprezentand o camera diferita, au fost realizare anterior in fabrica cu ajutorul unei imprimante 3D si apoi imbinate la fata locului, intr-un oras din China, totul in aproximativ zece zile.

Foto via Xinhua

Costul fiecarui modul variaza intre 400 de dolari si 460 de dolari pe metru patrat. Potrivit unuia dintre inginerii companiei, casa este rezistenta la cutremure puternice, fiind prevazuta cu o structura cadru de otel.

Compania, care foloseste un material special pentru realizarea modulelor, tinut secret, a depus peste 22 de cereri de brevet pentru tehnologia dezvoltata, conform Inhabitat. Casa poate fi placata, la cererea proprietarilor, cu materiale dintr-o gama variata - jad, marmura, lemn, granit -, iar in ziduri pot fi incorporate ierburi aromatice. Constructia are o durata de viata de 150 de ani.

Zece case construite intr-o zi

Nu este prima data cand tehnologia imprimarii 3D este folosita in industria constructiilor cu rezultate impresionante privind viteza de lucru. Anul trecut, o alta companie chineza, Winsun, a reusit sa construiasca zece case intr-o singura zi folosind aceasta metoda.

Locuintele au fost realizate cu ajutorul a patru imprimante 3D uriase, fiecare cu o latime de 10 metri, o inaltime de 6,6 metri si o lungime de 150 de metri, potrivit agentiei chineze Xinhua, citata de Mashable. Acestea produc un amestec de ciment si materiale reciclate pentru a construi peretii strat cu strat. Fiecare casa are o suprafata de aproximativ 200 de metri patrati si un cost de constructie de 5.000 de dolari.

Foto: YouTube RT

De asemenea, la inceputul anului, compania a construit o vila cu o suprafata de peste 1.100 de metri patrati, dar si un bloc de locuinte cu 5 niveluri.

Foto: YouTube AP

WinSun detine 98 de brevete nationale pentru materiale de constructii.

Compania este insa acuzata de Behrokh Khoshnevis, profesor la Universitatea din California de Sud, ca a furat tehnica inovatoare de la el, potrivit Huffington Post.

Cum iti poti construi o casa de la zero in doar 24 de ore (Video)

Khoshnevis a lucrat timp de doua decenii la o tehnologie de imprimare 3D si a prezentat la inceputul anului trecut o masinarie robotizata care poate construi o casa in 24 de ore.

Dincolo de astfel de aspecte, exista opinii diferite in randul contructorilor, al arhitectilor si al cercetatorilor cu privire la gradul de siguranta, la accesibilitatea, precum si la interesul consumatorilor pentru locuintele construite cu ajutorul imprimantelor 3D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#casa imprimanta 3D, #construire casa , #locuinte