De ce sa alegi un sistem de incalzire in pardoseala de la instaltermic ?

Advertorial
Joi, 29 Iunie 2017, ora 17:36
11815 citiri
De ce sa alegi un sistem de incalzire in pardoseala de la instaltermic ?

(P) Daca esti orasean, cred ca ti-ai dat seama si tu ca ajungi ca sa stai din ce in ce mai putine ore in aer liber, indiferent de anotimp, mai tot timpul fiind, de voie-de nevoie, intr-un mediu artificial: casa, masina, birou, supermarket.

Iata de ce climatizarea spatiilor a devenit extrem de importanta pentru oricine locuieste intr-o mare metropola si vrea sa fie cat mai sanatos, fara insa a renunta la confortul citadin.

De la o vreme, am schimbat ventilatorul pe aparatul de aer conditionat performant, iar sistemele de incalzire termica clasice pentru anotimpul hibernal pe cele moderne, respectiv sisteme de incalzire prin pardoseala electrice sau cu agent termic.

Aceasta varianta de asigurare a unui climat placut in incaperile in care stam acasa sau la job, mult folosita in tarile nordice ale Europei, in Statele Unite si Australia, tinde sa se raspandeasca rapid si pe meleagurile noastre mioritice.

Este si firesc sa fie asa, deoarece exista argumente puternice pentru alegerea unui sistem de incalzire prin podea performant.

Beneficiile unui sistem de incalzire in pardoseala instaltermic.ro

1) Caldura urca sub forma de radiatii calorice spre tavan, coborand tot in acest mod, in timp ce, daca vorbim de o soba ori de un radiator electric, caldura se inalta sub forma de curenti convectivi spre plafon si coboara doar intr-o anume zona limitata, lasand in camera respectiva zona intregi reci.

2) In cazul unui proiect de casa, nu mai este nevoie ca sa se schiteze in detaliu si sistemul termic de tip clasic, deoarece incalzirea prin podea are avantajul ca este "invizibila", doar confortul termic fiind usor sesizabil.

3) Fiind vorba de un flux de radiatie calorica egal repartizat in intreg volumul camerei (de la podea si pana la tavan, iar lateral pana la pereti) nu mai exista zone reci ce pot ca sa favorizeze aparitia igrasiei si mucegaiului, nici degradarea mobilierului, vopselei de pe pereti ori a tapetului.

4) In afara de confortul termic mult mai ridicat pe care il garanteaza, un sistem de incalzire prin pardoseala este si foarte silentios, spre deosebire de cel clasic, in care se aude enervant apa curgand sau "ticaind" prin tevi.

5) Cheltuielile cu incalzirea sunt, dupa amortizarea investitiei initiale, chiar si cu 30-50% mai mici. Daca se utilizeaza si energia solara pentru producerea energiei electrice sau a agentului termic necesar, procentul creste chiar mai mult de atat.

6) Este un sistem extrem de util in casele unde exista persoane care sufera de astm bronsic sau alte boli de natura respiratorie (si nu numai), deoarece continutul foarte mic de umiditate existent la nivelul podelei sau covorului impiedica dezvoltarea acarienilor, atat de periculosi pentru sanatate. Radiatiile calorice nu ridica praful, spre deosebire de curentii de convectie ai sistemelor de incalzire clasice.

7) Incalzirea in podea este ideala pentru casele unde exista copii mici, care adora sa se joace pe covor, deoarece nu mai risca sa se imbolnaveasca din cauza racorii de pe jos.

8) Sistemele de incalzire prin podea electrice sau cu agent termic sunt foarte sigure, spre deosebire de cele clasice pe baza de sobe, calorifere sau radiatoare, unde copiii sau animalele de companie pot ca sa se raneasca grav din cauza acestora (arsuri, opariri), daca nu sunt atent supravegheati.

Avand in vedere aceste beneficii evidente, este o buna idee de a va monta un asemenea sistem de incalzire in podea, mai ales daca va ganditi ca sa va construiti o casa noua, deoarece puteti monta mult mai usor tevile pentru varianta cu agent termic, fara a mai fi nevoie de desfacerea podelei si inaltarea ulterioara a acesteia.

Pentru locuintele deja construite, varianta unei incalziri prin pardoseala electrica este mai la indemana, de aceea multi au adoptat-o.

De unde poti cumpara un sistem de incalzire prin pardoseala performant?

Pentru a alege corect, tinand seama de o multitudine de factori (tipul de pardoseala dorit sau existent, gradul de izolare al spatiului respectiv, buget etc.), cel mai bine este ca sa va adresati unor specialisti.

BGA CONSTRUCT INSTAL S.R.L. ofera celor interesati atat consultanta in acest domeniu, cat si sisteme complete de incalzire in podea pe baza de agent termic sau componente electrice de calitate premium, pe care echipe de montaj profesioniste le pot instala beneficiarilor in cel mai scurt timp.

Accesati adresa https://www.instaltermic.ro/incalzire-in-pardoseala/ pentru detalii si comenzi.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#incalzire pardoseala , #locuinte