Evita problemele de sanatate pastrand o atmosfera optima in incapere

Advertorial
Luni, 03 Octombrie 2016, ora 14:55
6393 citiri
Evita problemele de sanatate pastrand o atmosfera optima in incapere

Intram cu pasi repezi in sezonul rece, iar asta inseamna ca in curand ne vom baricada in case, cu geamurile bine inchise, si vom porni caldura in calorifere pentru a ne incalzi. Aerul va deveni mai uscat in incaperi, ceea ce, spun specialistii, nu este deloc sanatos pentru organism.

Nivelul optim de umiditate din casa sau din birou este cuprins intre 35% si 45%, mai ridicat in tipul iernii si mai scazut vara. Valorile tot mai scazute indica un aer tot mai uscat, in timp ce valorile mai crescute indica surplus de apa in aer.

In perioadele reci, incepand din luna octombrie si pana chiar in martie-aprilie, din cauza surselor de incalzire utilizate in locuinta, umiditatea aerului scade simtitor, cauzand disconfort fizic si predispunand organismul la diferite afectiuni.

Un aer fara o umiditate corespunzatoare poate duce la uscarea pielii, a buzelor si a parului, dar poate cauza si probleme respiratorii. Asta intrucat aerul uscat determina epuizarea fluidelor din organism, ducand la deshidratare.

De aceea, specialistii recomanda o metoda moderna de asigurare a umiditatii optime din locuinta: utilizarea unor umidificatoare, aparate concepute special pentru a elibera vapori de apa in aer.

AlecoAir pune la dispozitie umidificatoare de ultima generatie, care imbina functia de umidificare, cu cea de purificare a aerului si cu cea de inlaturare a mirosurilor. In urma acestui proces, aerul din incaperile in care locuiesti va fi mai curat si mai respirabil.

Avantajele utilizarii unui umidificator

Un umidificator are rolul de a ameliora simptomele sinuzitei, intrucat atunci cand aerul este prea uscat, acestea nu se pot goli corespunzator si ingreuneaza respiratia.

In plus, un astfel de aparat accelereaza vindecarea racelilor, a astmului sau a alergiilor, intrucat mentine caile nazale umede.

Umidificatorul previne sangerarile nazale promovate de o mucoasa uscata, care se irita. Un umidificator de aer are rolul de a elibera paricule de apa pura, care odata inhalata, face mucoasa nazala umeda si flexibila.

Din cauza aerului uscat, tendinta pe timpul noptii este de a respira pe gura. Uscarea gatului in timpul somnului determina intensificarea sforaitului.

Nu e de neglijat si faptul ca un mediu inconjurator cu un aer cu un nivel optim de umiditate mentine si pielea mai tanara, prevenind uscarea si, deci, imbatranirea ei.

Un aer prea uscat poate cauza probleme nu doar celor care locuiesc in acest mediu, ci si locuintei in sine, intrucat deterioreaza mobilierul si peretii caselor.

Atentie insa cand alegi umidificatorul.

Acesta poate avea diferite functii. AlecoAir pune la dispozitie o gama variata de umidificatoare, de diferite capacitati, cu umidificare prin evaporare sau prin ultrasunete, cu diverse functii de control si programare sau trepte de ventilare.

Poti alege, spre exemplu, un umidificator special pentru bebelusi, aparat cu un nivel foarte redus de zgomot si lumini suplimentare pentru noapte, un umidificator profesional destinat spatiilor largi sau incintelor unde nivelul de umiditate trebuie control extrem de bine pentru conservarea unor obiecte valoroase, un aparat umidificator ultrasonic cu un design extrem de atractiv, umidificatare cu aer rece ori aer cald sau umidificatoare ce au si functia de purificare a aerului.

Cumpara un umidificator de la AlecoAir si beneficiezi in aceasta perioada de reduceri de pana la 25%. Investeste in sanatatea ta si a celor dragi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#umidificator interior locuinta, #umidificator atmosfera sanatoasa casa , #locuinte