LaSalle: Unii dezvoltatori de locuinte vor reduce preturile de catalog

Joi, 13 Mai 2010, ora 21:44

   

LaSalle: Unii dezvoltatori de locuinte vor reduce preturile de catalog
Jones Lang LaSalle sustine ca unii dezvoltatori de locuinte vor mai reduce preturile de catalog, din cauza lipsei tranzactiilor pe piata imobiliara dar si pentru ca vor fi lansate proiecte de locuinte mai ieftine.

"Lipsa activitatii de tranzactionare poate determina unii dezvoltatori sa mai reduca preturile de catalog, iar pe de alta parte poate aparea o alta corectie a pretului de vanzare atunci cand dezvoltatorii vor demara proiecte noi, mult mai ieftine. Avand in vedere scaderea preturilor pe piata constructiilor, noile proiecte rezidentiale pot oferi reduceri suplimentare ale preturilor de comercializare.

Aceasta abordare se poate transforma intr-o politica de vanzare, avand in vedere ca pe piata actuala nu sunt foarte multi cumparatori dispusi sa-si asume riscul de a achizitiona unitati locative in proiecte rezidentiale aflate in faza incipienta de constructie", se arata in cel mai recent raport realizat de compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, citat de Money.ro.

Contrar asteptarilor, in ultimul trimestru din 2009 s-au raportat ca fiind finalizate doar 896 unitati. In conditiile unei activitati reduse pe partea de vanzare a unitatilor rezidentiale, dezvoltatorii nu-si vor asuma riscul sa propuna ansambluri rezidentiale de mare anvergura.

Desi piata creditelor ipotecare a cunoscut o stagnare in 2009, valoarea creditelor a crescut cu doar 10%, fiind sustinuta si de fluctuatia ratei de schimb pentru creditele contractate in euro, se mai arata in studiul citat.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1049 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor