Ziare.com

Locuinte ANL pentru profesori tineri si medici rezidenti - Se poate face si schimb de case

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 15:48

   

Locuinte ANL pentru profesori tineri si medici rezidenti - Se poate face si schimb de case
Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri normele de aplicare pentru programul care permite profesorilor tineri si medicilor rezidenti sa inchirieze o locuinta ANL.

Potrivit hotararii, "se modifica varsta pana la care pot primi repartitie pentru locuinta tinerii, respectiv in cel mult 36 de luni de la implinirea varstei de 35 de ani", informeaza Executivul intr-un comunicat remis Ziare.com.

"De facilitati locative vor beneficia si tinerii specialisti din sanatate, categorie in care sunt inclusi si tinerii rezidenti. Locuintele pentru tineri destinate inchirierii vor fi repartizate inclusiv pentru tinerii specialisti din invatamant si sanatate, atat din fondul de locuinte nou construite, cat si din cele pentru care au fost reziliate de drept contractele de vanzare cu plata in rate.

Analizarea cererilor pentru locuintele destinate inchirierii exclusiv unor specialisti din sanatate si educatie se face de catre comisii sociale, constituite de catre primarul localitatii, pe baza criteriilor specificate in noile norme de aplicare a legii", mai arata Guvernul.

Guvernul vrea sa-i tina pe medicii rezidenti in tara cu locuinte ANL

Schimb de case

Noile norme de aplicare detaliaza situatiile in care se poate realiza schimbul de locuinte intre chiriasi sau intre unitati administrativ-teritoriale diferite.

Astfel, "la solicitarea chiriasilor, administratorii locuintelor pot realiza un schimb de locuinte, (...) in baza unei conventii/acord intre chiriasi. In situatii temeinic justificate, administratorii locuintelor pot dispune, cu respectarea prevederilor Legii nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, schimbarea locuintei atribuite unui chirias cu o alta locuinta vacanta de aceeasi categorie", arata Guvernul.

Iata in ce situatie se poate face schimbul de locuinte:

 • - se constata ca titularului contractului de inchiriere i s-a modificat starea civila si/sau numarul persoanelor aflate in intretinere,
 • - la repartitie nu s-au putut asigura suprafetele minimale in raport cu numarul de persoane,
 • - i s-a modificat locul muncii intr-o alta unitate administrativ-teritoriala.

 • Schimbul de locuinte se poate realiza numai in cazul imobilelor aflate in exploatare si din aceeasi categorie de locuinte construite de ANL, fiind exceptate locuintele noi, inclusiv in cazul imobilelor situate in unitati administrativ-teritoriale diferite, arata Executivul.

  In cazul in care schimbul de locuinte se realizeaza intre locuinte amplasate in unitati administrativ teritoriale diferite, este necesar acordul ambelor autoritati ale administratiei publice locale care detin locuintele in administrare.

  Primariile, un fel de caine de paza

  In plus, in situatia in care locuintele ANL nu se repartizeaza in totalitate, autoritatile administratiei publice locale si centrale, dupa caz, raspund de paza si conservarea imobilelor preluate pana la repartizarea acestora catre beneficiarii de drept, "urmand sa efectueze pe cheltuiala lor toate remedierile necesare la imobilele preluate si nerepartizate la care se constata deteriorari ca urmare a neutilizarii lor".

  De asemenea, pentru construirea de noi locuinte ANL vor fi preluate de la autoritatile publice locale "doar acele terenuri destinate constructiei de locuinte prin programele guvernamentale pentru care sunt viabilizate pana la limita exterioara a perimetrului destinat constructiilor".

  C.P.
  Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
  Sursa: Ziare.com

  Articol citit de 4967 ori

  Urmareste Ziare.com pe

  Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
  1 comentariu
  Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

  in *** *** masi de guvern

  da ce *** *** in tara asta nu exista decat profesori tineri si medici rezidenti adcia drepturi pentru jmecheri pe spatele fraierilor neamu pizdiii masiii de tara de ***

   

  Platforma pentru solutionarea online a litigiilor