Locuintele noi din Bucuresti, mai ieftine decat cele vechi din aceeasi zona

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 12:46
2428 citiri
Locuintele noi din Bucuresti, mai ieftine decat cele vechi din aceeasi zona

Preturile pe metrul patrat pentru apartamentele noi din Bucuresti au ajuns la un nivel cu 15% mai mic decat preturile locuintelor din blocurile construite dupa 1977, aflate in aceeasi zona.

Conform unui studiu al fondului Romania Invest, proprietarul a peste 800 de apartamente, pretul de vanzare pe metrul patrat pentru locuinte noi este mai mic cu 1% pana la 40% decat cel pentru apartamentele vechi, in functie de zona.

"Am simtit nevoia sa dam publicitatii rezultatele acestor analize pe care le facem periodic, pentru ca rezultatele ni s-au parut cel putin uimitoare. Stiam ca, in principiu, in ultimul an, pretul apartamentelor noi vandute de Be Igloo era foarte aproape de al celor vechi, diferenta fiind un procent de maxim 20%, reprezentand suprafetele comune. In acest an, noi am redus preturile cu aproximativ 10% si, desi au fost foarte multe voci in piata de la care am auzit fraze asemanatoare, este prima oara cand putem declara ca mai jos de atat nu se poate", sustine Nimrod Zvik, director de marketing si vanzari Romania Invest, citat de Incont.ro.

Pentru realizarea studiului, fondul a luat in calcul ofertele din trei proiecte rezidentiale, Optima si Armonia, dezvoltate in sectorul 3, si Ten Blocks din sectorul 6.

Studiul arata ca in cartierul Ten Blocks din Militari diferentele de pret ajung pana la 40%. Aici, apartamentele cu doua camere, de 104,98 metri patrati, se vand cu 798 euro/mp, iar cele vechi din apropiere, de 50 metri patrati, cu 1.016,67 euro/mp.

Diferente de pret se inregistreaza si la apartamentele cu trei camere. Astfel, cele vechi au un pret de 1.057 euro/mp, cu 15% mai mare decat cel la care se comercializeaza locuintele cu acelasi numar de camere din Ten Blocks. Si asta in conditiile in care apartamentele cu trei camere din Ten Bloks au 121,93 metri patrati, iar cele vechi 70 de metri patrati.

In complexul Armonia, situat in zona Titan, pretul de vanzare pe metrul patrat pentru un apartament cu o camera, cu o suprafata de 59,6 metri patrati, este de 955,22 euro. In aceeasi zona, o garsoniera intr-un bloc vechi are un pret de vanzare de 1.000 de euro pe metrul patrat.

La apartamentele cu doua camere, preturile au o diferenta de pana la 6%. Daca in Armonia, un apartament de 72,6 metri patrati are un pret de 1.033 euro pe metrul patrat, o locuinta veche de 50 de metri patrati are un pret de 1.200 de euro pe metru patrat. La apartamentele cu trei camere, in zonele in cauza, diferenta este de 1%.

In ansamblul Optima, apartamentele au la vanzare preturi cu 16% mai mici decat cele vechi din apropiere in cazul locuintelor cu doua camere si cu 5% mai reduse la apartamentele de trei camere.

Astfel, apartamentele in complexul Optima au preturi de vanzare de 934 euro pe metrul patrat, in timp ce locuintele din blocurile vechi din zona sunt scoase la vanzare la circa 1.000 de euro pe metrul patrat.

Citeste si:
Care a fost prețul apartamentelor din București în luna octombrie. Zona suburbiilor devine un segment popular
Care a fost prețul apartamentelor din București în luna octombrie. Zona suburbiilor devine un segment popular
Prețurile apartamentelor au crescut în ultimul an și vor continua să crească în contextul inflaționist și al creșterii costurilor de producție cu materialele de construcție. Mai mult,...
Dacian Cioloș și miniștrii propuși de el merg în Parlament pentru a obține votul deputaților și senatorilor. Premiera care ar putea fi înregistrată la vot
Dacian Cioloș și miniștrii propuși de el merg în Parlament pentru a obține votul deputaților și senatorilor. Premiera care ar putea fi înregistrată la vot
Dacian Cioloş merge miercuri în Parlament, sperând să obţină votul de încredere pentru echipa sa şi pentru programul de guvernare. Cioloş ajunge în faţa Camerelor reunite, în termenul...
Sursa: Ziare.com