"Orasele de corturi" impanzesc teritoriul SUA

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 08:46
6940 citiri
"Orasele de corturi" impanzesc teritoriul SUA
Foto: CNN

Taberele de oameni ai strazii, cunoscute ca "orase de corturi", sunt tot mai numeroase pe teritoriul Statelor Unite.

Aparute ca o alterntativa la adaposturi si la dormitul sub cerul liber, aceste comunitati provizorii sunt adesea intalnite langa autostrazi, sub poduri si in paduri, scrie CNN.

Unele au "primari" care stabilesc regulile respectivei comunitati, precum si cine poate si cine nu sa adere la aceasta, in timp ce altele sunt deschise tuturor.

De asemenea, in timp ce unele nu au standarde prea ridicate in ceea ce priveste igiena si in interiorul lor se consuma droguri, altele sunt relativ curate.

Autoritatile estimeaza ca in SUA exista peste 100 de comunitati formate din oameni care locuiesc in corturi, iar acest numar se afla in crestere.

Astfel de tabere pot fi intalnite in special in zone urbane si suburbane, din Hawaii pana in Alaska, California si Connecticut.

"Orasele de corturi" sunt intalnite cel mai frecvent acolo unde spatiile locative sunt limitate sau costurile de intretinere sunt foarte mari.

Aceasta alternativa este preferata de multi oameni ai strazii in conditiile in care adaposturile, in general, au reguli stricte, care ii impiedica, de exemplu, sa accepte o slujba cu program de noapte.

In plus, unii rezidenti considera astfel de grupari mai sigure, deoarece exista in cadrul lor un simt al comunitatii mai accentuat.

In contextul in care aceste tabere continua sa se raspandeasca, autoritatile publice raspund in moduri diferite. Din peste 100 de tabere, doar opt sunt considerate legale. Zece "orase de corturi" nu au fost recunoscute in mod oficial, insa nu au fost luate niciun fel de masuri cu privire la ele.

Totusi, cele mai multe tabere au fost inchise, iar rezidentii au fost evacuati.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#SUA orase corturi, #SUA oameni strazi, #case SUA , #locuinte