Reale avantaje ale folosirii de centrale termice pe lemne

Advertorial
Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 12:20
23957 citiri
Reale avantaje ale folosirii de centrale termice pe lemne

La ora actuala folosirea de masa lemnoasa pentru a furniza caldura in locuinte reprezinta una dintre cele mai populare metode. Se dovedeste a fi si eficienta, dat fiind ca prezinta o serie de avantaje.

Atentie insa, a nu se confunda cu sistemele rudimentare si simple de sobe, asa cum in trecut existau si erau de altfel si singurele metode de a crea caldura in casele din mediul rural indeosebi.

Pentru cei care inca nu cunosc avantajele de a folosi o centrala termica pe lemne Liepsnele iata despre ce este vorba.

Metoda avantajoasa din punct de vedere al consumului

O centrala ce functioneaza pe baza de lemne consuma mai putina resurse. O singura incarcatura de masa lemnoasa este suficienta pentru a oferi caldura pentru un timp de 30 de ore in medie. Desigur, o centrala cu o astfel de capacitate si performanta este din categoria celor create dupa principii moderne, cu elemente de calitate si bine alese.

Exista si modele atat de complexe incat permit ca si alte materii prime sa fie folosite. Poate fi vorba de carbune spre exemplu. Foarte accesibil ca si pret, acesta intretine functionarea centralei in cauza pana la 3 sau chiar 5 zile. Asta inseamna combustibil putin care dureaza mult. Mai mult decat satisfacator am putea spune.

La partea de intretinere exista de asemenea o serie de avantaje. Cine crede ca a intretine o centrala pe lemne implica un ritual minutios se inseala. Mari producatori de centrale pe lemne se lauda cu avantajul oferit utilizatorilor de a curata de maximum 2 ori pe luna resturile de cenusa ce rezulta din arderea materiei prime.

Pe termen lung, functionarea unei astfel de centrale este definita de o garantie de pana la 5 ani. Insa in sine, sistemul este capabil de functionare perfecta pana la 25 de ani. Asta inseamna si o alta generatie care se poate bucura de aceeasi metoda de furnizare a caldurii in locuinta.

Ba chiar un cazan de calitate la o centrala pe lemne pe aceeasi lungime de unda este rezistent la socuri termice. Acesta este si unul din secretele sistemului bine pus la punct la centralele Liepsnele spre exemplu -testat si omologat de Autoritatea Germana TUV.

Scurta concluzie

Din punct de vedere al avantajelor, o centrala pe lemne va face ca utilizatorul sa fie independent de resurse de genul electricitatii sau a gazelor. Acestea sunt dintre cele comune insa cu mari riscuri. Intreruperea acestora din diverse cauze face ca utilizatorului sa ii fie afectat nivelul de confort. Insa, in cazul centralelor pe lemne, acestea ofera posibilitatea de a crea propriul confort al mediului ambiant, ce depinde strict de utilizator si nu de furnizori diversi.

In conditiile in care scumpirile resurselor clasice, de genul electricitatii sau a gazelor, sunt frecvente, iata un alt tip de avantaj pe care il prezinta strict centralele termice pe lemne.

La toate acestea se adauga si ceea ce tine de un sistem deloc complicat, ci mai degraba minimalist, ce ocupa prea putin spatiu si tine cont si de elemente estetice, cel putin din perspectiva cazului inclus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#centrala termica lemne Liepsnele , #locuinte