Un sfert dintre romanii care vor case noi au banii cash pentru locuinte

Joi, 24 Mai 2012, ora 00:26
2050 citiri
Un sfert dintre romanii care vor case noi au banii cash pentru locuinte
Foto: ehow.com

Putin peste un sfert (29%) dintre potentialii clienti ai ansamblurilor rezidentiale dispun de lichiditati suficiente pentru a achita pe loc un apartament. Ponderea acestora este in scadere fata de 2009, cand reprezentau 40% dintre clienti, conform unui studiu realizat de portalul Proiecte.biz.

Creditul imobiliar ramane principala forma de plata la care apeleaza cei mai multi dintre clientii ansamblurilor rezidentiale - in aceasta categorie se inscriu 59% dintre acesti clienti, potrivit Capital.

Varianta ratelor la dezvoltator este agreata de aproximativ 12% dintre clienti, putand fi considerata o alternativa de plata esalonata pentru creditele imobiliare acordate de banci.

In ceea ce priveste avansul disponibil, la momentul actual 78% dintre clientii care apeleaza la un credit sau la varianta ratelor de dezvoltator detin sub 10.000 euro, conform studiului.

Acestia sunt reprezentati, in cea mai mare parte, de clientii programului "Prima Casa", la care avansul solicitat este de doar 3.000 euro, sau de clientii unor produse de creditare relativ similare. 9% dintre cei care isi cauta casa intr-un ansamblu rezidential nou detin intre 10.000 si 20.000 euro pentru avans, pe cand doar 8% dispun de un avans de peste 20.000 euro.

Investitia in imobiliare nu mai este nici ea o optiune pentru romani: numarul celor care achizitioneaza unitati in ansambluri rezidentiale pentru a investi este de numai 4%. Majoritatea covarsitoare - 96% - alege un apartament intr-un complex nou doar ca sa locuiasca acolo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#romani bani casg casa, #romani bani cash locuinte, #romani bani imobiliare , #locuinte