Opt lucruri din casa ta pe care ar trebui să le înlocuiești mai des

Sambata, 15 Iunie 2024, ora 22:00
13688 citiri
Opt lucruri din casa ta pe care ar trebui să le înlocuiești mai des
Produsele de curățenie se află pe listă FOTO Pixabay

De dragul curățeniei și al siguranței locuinței dumneavoastră, iată câteva produse pe care ar trebui să le verificați și, eventual, să le aruncați.

Deși păstrarea multor articole de uz casnic - cum ar fi detergenții, produsele de curățare și cosmeticele - după data de expirare nu este neapărat la fel de riscantă ca și consumul de alimente expirate, aceasta poate reduce eficiența acestora și poate cauza mai multe probleme decât rezolvă. De dragul curățeniei și siguranței casei dvs., iată care sunt produsele pe care ar trebui să le inspectați și, eventual, să le aruncați.

Detergent de rufe și înălbitor

Dacă nu spălați de mai multe ori pe săptămână, probabil că nu aveți nevoie să cumpărați detergent în vrac. Acesta nu se strică, în sine, dar își pierde puterea de curățare în timp. Detergentul lichid poate sta nedeschis până la 18 luni la temperaturi normale, dar trebuie folosit în termen de șase luni, odată ce sigiliul este rupt. Pastilele cu detergent pentru rufe ar trebui, de asemenea, să fie utilizate în termen de șase luni și depozitate într-un recipient uscat și etanș. Detergenții pudră sunt buni pentru o perioadă lungă de timp, cu excepția cazului în care sunt expuși la umiditate, ceea ce poate duce la depuneri de săpun pe haine.

De asemenea, înălbitorul începe să se descompună după aproximativ un an, scăzându-i puterea de dezinfectare și de igienizare. Căutați data de producție ștampilată pe sticlă.

Produse de curățare

La fel ca și detergentul, substanțele chimice din produsele de curățenie de uz casnic se degradează în timp, ceea ce le face mai puțin eficiente pentru a vă menține casa curată și igienizată. Dacă faceți curățenie în profunzime des și folosiți produsele într-un an sau doi, probabil că vă veți recupera banii. Cu toate acestea, dacă găsiți flacoane ascunse care nu au fost atinse în ultima vreme, testați-le: orice este aglomerat, decolorat, urât mirositor sau care nu face spumă este probabil expirat.

Materiale de curățenie

Din nou, produsele de curățenie nu au o dată de expirare, dar probabil că le păstrați cu mult după ce au depășit termenul de utilizare recomandat. Peria de toaletă ar trebui aruncată și înlocuită la fiecare câteva luni - în caz contrar, bacteriile se pot acumula în peri și pe mâner. Bureții de bucătărie ar trebui aruncați la fiecare câteva săptămâni (sau înlocuiți-i cu o alternativă care poate fi spălată și dezinfectată, cum ar fi o cârpă de vase sau o lavetă din silicon).

Crema de protecție solară

Dacă a existat vreodată un produs pe care doriți să fie la eficiență maximă, acesta este crema de protecție solară. FDA le cere producătorilor de protecție solară să facă formule care să dureze trei ani, așa că, dacă vă consumați rapid sticlele, probabil că nu trebuie să vă faceți prea multe griji în privința expirării. Dar este o bună practică să verificați sticlele pe care nu le-ați mai folosit de ceva timp - cum ar fi la începutul verii - pentru datele de expirare. De asemenea, ar trebui să verificați data la cumpărare, iar dacă nu este listată nicio dată de expirare, scrieți una pe recipient.

Cosmetice și medicamente

Dulapul din baie este plin de articole care expiră, cum ar fi cosmeticele, pasta de dinți și produsele farmaceutice. Păstrarea acestor articole după data de expirare poate scădea eficiența lor (cum ar fi pasta de dinți, care este bună pentru aproximativ doi ani de la data de fabricație) sau crește riscul ca produsul să se degradeze sau să fie expus la bacterii și ciuperci. Deși produsele cosmetice nu sunt reglementate, majoritatea au un termen de valabilitate recomandat, menționat pe etichete. Mascara, în special, ar trebui aruncată la fiecare câteva luni, scrie lifehacker.com.

Periuțele de dinți

Periuța de dinți sau capul periuței de dinți electrice ar trebui înlocuit la fiecare trei luni, potrivit Asociației Dentare Americane - mai des dacă sunteți bolnav sau dacă copiii au tendința de a mesteca periile. O periuță de dinți veche și degradată nu va curăța la fel de bine, lăsând placa în urmă și permițând germenilor să stea în jurul dinților.

Filtre

Există aproape o duzină de aparate în casă - cuptor, uscător, sistem HVAC, hota de bucătărie etc. - care necesită filtre, toate acestea trebuind să fie înlocuite în mod regulat pentru ca totul să funcționeze la eficiență maximă (ceea ce menține aerul din interior, apa și hainele curate). În funcție de tip, ar trebui să înlocuiți filtrele la fiecare una până la șase luni.

Detectoare de fum și stingătoare de incendiu

Siguranța la incendiu nu este o situație de genul "se pune și se uită". Detectoarele de fum trebuie testate la fiecare câteva luni și înlocuite după 10 ani de la data fabricării. Detectoarele de monoxid de carbon ar trebui schimbate la fiecare cinci până la șapte ani. Stingătoarele de incendiu de unică folosință au un termen de valabilitate de 10 până la 12 ani, în timp ce stingătoarele reîncărcabile ar trebui inspectate și reîncărcate la fiecare șase ani.

Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
Politico a scris despre Diana Șoșoacă, aleasa României în Parlamentul European, căreia i-a făcut o descriere succintă. Conform cunoscutului site, Șoșoacă este liderul excentric al...
Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Absența lui Klaus Iohannis de la dineul şefilor de stat ale ţărilor membre NATO i-a deranjat pe cei de la USR, care au cerut miercuri, 17 iulie, ca președintele să explice public, fără...
#casa, #lucruri, #inlocuire, #des , #stiri magazin
  1. Ce haine n-ar trebui să lipsească din garderoba unui bărbat
  2. Cum să slăbești fără să faci nimic. Cel mai simplu truc, nimeni nu știa
  3. Vacanța în Grecia cu mașina poate costa scump șoferii. Codul rutier este foarte dur, iar polițiștii nu stau la discuții. Amenzile și contravențiile care te lasă fără permis
  4. La ce pericole te expui dacă nu folosești cremă cu factor de protecție solară când mergi la plajă
  5. Doi pacienți dependenți de dializă au primit șansa de a duce o viață normală. Au fost salvați de un cadru medical aflat în moarte cerebrală
  6. De ce abilități ai nevoie pentru a juca la cazinou?
  7. Ce cantitate de fructe și legume trebuie să consumi zilnic
  8. Adele anunță că va lua o „pauză mare” de la muzică. „Sunt bătrână şi morocănoasă acum”
  9. Un nou test care depistează cu 5 ani înainte apariția bolii Alzheimer. ”Sunt necesare urgent modele de predicţie mai bune”
  10. Horoscop zilnic. Miercuri, 17 iulie. Zodia care va primi o sumă de bani