Ziare.com

Apartament ieftin sau de lux? Vezi ce preturi sunt in marile orase

Joi, 09 Februarie 2012, ora 14:07

   

Apartament ieftin sau de lux? Vezi ce preturi sunt in marile orase
Oferta de apartamente din cele mai importante orase din Romania este extrem de variata, fiind optiuni pentru toate buzunarele.

Pe langa amplasament, vechimea apartamentului, modul in care este construit si gradul de confort determina diferente uriase de pret pentru unitati cu acelasi numar de camere situate in acelasi oras.

Imobiliare.ro prezinta cateva exemple de oferte situate la cele doua extreme, pornind de la un clasament al celor mai scumpe, ieftine si dinamice zone rezidentiale in principalele orase ale tarii, conform ofertelor actualizate in prima luna a anului.

Bucuresti

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Cele mai ieftine apartamente din Capitala se gasesc in Rahova, unde pretul mediu solicitat pentru apartamentele vechi si noi, 893 euro/mp util, este cu 24% mai mic decat pretul mediu solicitat in luna ianuarie, conform Indicelui imobiliare.ro, calculat la nivelul apartamentelor din toate cartierele Bucurestiului.

Aici, pretul garsonierelor vechi porneste de la 20.000 de euro, un apartament cu doua camere poate fi gasit la preturi care pornesc de la 32.000 de euro, iar o unitate cu trei camere poate fi gasita chiar si la 45.000 de euro.

Pe de alta parte, cele mai scumpe apartamente din Capitala sunt in Kiselff-Aviatorilor, unde pretul mediu cerut pentru unitatile vechi si noi scoase la vanzare, 1.520 euro/mp util, este cu aproape 30% mai ridicat decat pretul mediu calculat la nivelul intregului oras. Aici, pretul unei garsoniere noi poate urca pana la 100.000 de euro, pretul unui apartament cu doua camere poate depasi 250.000 de euro, iar un apartament de lux cu trei camere poate fi cumparat chiar si cu 1 milion de euro.

Cea mai dinamica zona din Capitala, din punct de vedere al numarului de oferte in acest inceput de an, este Titan. In intervalul 1 - 31 ianuarie, au existat 840 de oferte care vizau vanzarea apartamentelor in acest cartier. 39% dintre acestea sunt apartamente cu doua camere, tot atatea unitati cu trei camere, 16% garsoniere, iar restul apartamente au patru camere.

Timisoara

Apartamentele cele mai accesibile din Timisoara sunt in zona Dambovita, unde pretul mediu solicitat, 686 euro/mp util, se situeaza cu 16% sub media calculata in luna ianuarie la nivelul orasului. In aceasta zona, pretul unui apartament vechi cu doua camere porneste de la 30.500 de euro, un apartament cu trei camere poate fi gasit la 40.000 de euro, iar o unitate cu patru camere costa 55.000 de euro.

La polul opus, cele mai scumpe apartamente din oras se gasesc in zona Odobescu. Pretul mediu solicitat, 918 euro/mp util este cu 13% peste pretul mediu cerut in Timisoara. O garsoniera situata intr-un imobil vechi costa aici aproximativ 45.000 de euro, pretul unui apartament vechi cu doua camere poate ajunge la 57.000 de euro, iar pretul cerut pentru o unitate cu trei camere, situata intr-un bloc nou, poate fi chiar si de 120.000 de euro.

Brasov

Cele mai ieftine apartamente din Brasov se gasesc in cartierul Triaj, unde pretul mediu solicitat pentru unitatile scoase la vanzare aici, 749 euro/mp util, este cu 14% mai mic decat pretul mediu calculat pe intregul oras. Astfel, pretul unui apartament vechi cu doua camere confort 1 porneste de la 35.000 de euro, iar un apartament cu trei camere poate fi gasit la 48.000 de euro.

De cealalta parte, cea mai scumpa zona din Brasov este Centrul Istoric. O garsoniera situata intr-un imobil vechi poate costa aici chiar si 53.000 de euro, un apartament nou cu doua camere poate ajunge la 180.000 de euro, iar pretul cerut pentru o unitate cu trei camere cu o suprafata de 150 mp, situata intr-un bloc nou poate fi chiar si de 300.000 de euro.

Cluj-Napoca

Manastur nu este doar zona cu cele mai multe apartamente scoase la vanzare in Cluj-Napoca, cu cele 220 de oferte active in acest inceput de an, ci si una dintre zonele accesibile din oras din punct de vedere al pretului practicat. Aici, pretul garsonierelor vechi porneste de la 22.000 de euro, un apartament cu doua camere poate fi gasit la la 28.000-30.000 de euro, iar o unitate cu trei camere poate costa chiar si 40.000-42.000 de euro.

In schimb, pe Calea Dorobantilor, in apropiere de Piata Avram-Iancu, pretul unei garsoniere situata intr-o cladire istorica poate urca pana la 65.000 de euro. Un apartament vechi cu doua camere cu o suprafata de 60 mp din centrul Clujului poate fi scos la vanzare la un pret de pana la 90.000 de euro, in timp ce un apartament nou de lux cu o suprafata utila de 150 de metri patrati, situat in apropierea Facultatii de Medicina, poate costa chiar si 230.000 de euro. Exceptand zonele rezidentiale centrale ale Clujului, preturi peste medie sunt practicate si in cartierele Plopilor sau Zorilor.

Constanta

Apartamentele cele mai accesibile din Constanta se gasesc in zona Poarta 6, unde pretul mediu solicitat, 733 euro/mp util, este cu 20,5% sub media calculata in luna ianuarie la nivelul orasului. O garsoniera in aceasta zona este scoasa la vanzare la un pret care poate porni chiar si de la 20.000 de euro, pretul unui apartament vechi cu doua camere porneste de la 34.500 de euro, un apartament cu trei camere poate fi gasit la ceva mai putin de 40.000 de euro, iar o unitate cu patru camere costa 55.000 de euro.

Cele mai scumpe apartamente din oras se gasesc in zonele Trocadero, Capitol sau Faleza Nord. Pretul mediu solicitat aici se apropie de 1.100 euro/mp util, fiind cu pana la 18,5% peste pretul mediu cerut calculat la nivelul Constantei. Pretul unui apartament nou cu doua camere din zona Capitol, cu vedere la mare, poate depasi 130.000 de euro, iar pretul cerut pentru o unitate cu trei camere situata intr-un bloc nou in Faleza Nord poate depasi 200.000 de euro, in timp ce un penthouse aici poate costa chiar 350.000 de euro.

Iasi

Unul din cele mai accesibile cartiere din Iasi este Podu Ros, unde pretul solicitat pentru o garsoniera dintr-un bloc vechi coboara frecvent sunt 20.000 de euro. Cele mai ieftine apartamente vechi cu doua camere se gasesc in Tatarasi, unde o astfel de unitate locativa poate costa chiar si 25.000 de euro. Apartamente vechi cu trei camere, la un pret accesibil (aproximativ 35.000 euro) se gasesc in zonele Alexandru cel Bun sau Danc.

De cealalta parte, cele mai scumpe zone de apartamente din capitala Moldovei sunt Copoul, unde pretul mediu solicitat depaseste 1.000 euro/mp util, dar si Centrul Civic. Daca pretul unei garsoniere dintr-un bloc vechi din Centrul Civic poate ajunge pana la 45.000-47.000 de euro, pretul unui apartament nou cu trei camere, situat in Copou, cu o suprafata utila de peste 100 de metri patrati, poate depasi 150.000 de euro.

T.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5313 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cine are de vanzare vine cine face specula asteapta

mereu este un punct unde cererea si oferta se inatalnesc.pretzul locuintzelor in romania difera foarte mult de bisponibiltate bancilor de a da credite. o buna influentza a avuto si aceasta criza in care bancile incep sa isi asume anumite riscuri la darea unui credit.faptul ca asigurarile de imprumuturi nu mai sunt la mare cautare si nu prea mai sunt cotate de nimeni AAA+ lasa bancile un o marja de risc atunci cand dau imprumuturi si asta nu poate fi decat un lucru bun.in actualul climat economic si la ce se vede la orizont cred ca mai e loc da luat la vale desi economic este o mare pierdere acest lucru

 

Constanta

Puteti cere cat vreti pe apartamente dragilor ca nu vi le mai cumpara nici mama lui Stefan cel Mare! e saracie mare iar cei care mai cumpara sunt navigatorii care isi permit. Restul e can can!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor