Apartamente noi: Capitala, campioana la ieftiniri, dar cu preturi duble fata de celelalte orase

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 13:54
2909 citiri
Apartamente noi: Capitala, campioana la ieftiniri, dar cu preturi duble fata de celelalte orase

Preturile apartamentelor noi au scazut, in ultimii ani, cu valori cuprinse intre 26,5% si 54%, iar, in cele mai multe cazuri, acestea aproape ca s-au injumatatit.

Iata modificarile de preturi din marile orase, potrivit indicelui imobiliare.ro:

Garsoniere noi: Capitala mai scumpa cu 50% ca Iasiul

Cele mai ieftine garsoniere noi se gasesc la Iasi, unde pretul mediu solicitat de dezvotatori este, in prezent, de 32.324 euro. Cumparatorii pot gasi oferte chiar mai ieftine de 30.000 de euro, in zonele Nicolina sau Podu Ros.

In majoritatea celorlaltor mari orase analizate, cu exceptia Timisoarei si a Bucurestiului, preturile solicitate pentru o garsoniera noua sunt foarte apropiate: 36.089 de euro la Cluj, 37.276 de euro la Brasov, 38.039 de euro la Constanta. La Timisoara, pretul unei garsoniere noi sare, de obicei, de 40.000 de euro, pentru ca pretul mediu cerut mediu pentru unitatile noi cu o camera din Bucuresti sa fie de 48.860 de euro. Garsonierele din Capitala sunt si cele care s-au ieftinit cel mai mult in perioada de criza, pretul mediu solicitat, in prezent, pentru acestea reprezentand doar 46% din pretul mediu solicitat in urma cu 4 ani.

Apartamentele noi cu doua camere s-au ieftinit cu un procent cuprins intre 34% la Timisoara si 53,5% in Capitala. Clujul are cele mai ieftine apartamente noi cu doua camere dintre marile orase analizate, cu un pret mediu cerut de 49.392 de euro. La Brasov, apartamentele noi cu doua camere costa in medie 52.302 euro.

Ceva mai scumpe sunt la Iasi, putin peste 53.000 euro si Timisoara, aproape 54.000 euro. In Constanta, un apartament nou cu doua camere costa aproape 57.000 de euro. Capitala iese din tipar si la aceasta categorie, dezvoltatorii bucuresteni solicitand un pret mediu de 84.939 euro pentru unitatile noi cu doua camere.

Apartamente noi cu trei camere: diferente enorme de la un oras la altul

Categoria apartamentelor noi cu trei camere prezinta si cele mai mari diferente intre cele sase orase analizate. Cele mai mici pretentii le au dezvoltatorii ieseni care solicita, in medie, 64.047 de euro pentru o unitate noua cu trei camere. Urmeaza cei din Cluj, cu un pret mediu cerut de 68.205 euro, pretul de aici fiind puternic influentat de zecile de oferte din Floresti, unde pot fi gasite apartamente noi cu trei camere cu suprafete mici la preturi ce coboara chiar sub 40.000 de euro.

La Timisoara, un apartament nou cu trei camere costa, in medie, 74.700 euro. Oferte mai scumpe sunt la Brasov si Constanta, unde intalnim si cele mai mici devalorizari, pretul mediu cerut aici fiind de 85.453 de euro, respectiv 86.787 de euro.

Capitala nu se dezminte, pastrandu-si statutul de cel mai scump oras din tara si la aceasta categorie, cu un pret mediu cerut ce depaseste 123.000 de euro, aproape dublu decat in Iasi sau Cluj, in ciuda unei ieftiniri de 47% in ultimii ani.

T.B.

Citeste si:
Deputat PNL susținător al lui Cîțu, scos de pe grupul de WhatsApp al filialei pro-Orban. Parlamentarul a întrebat despre finanțarea campaniei interne
Deputat PNL susținător al lui Cîțu, scos de pe grupul de WhatsApp al filialei pro-Orban. Parlamentarul a întrebat despre finanțarea campaniei interne
Deputatul PNL Cristian Băcanu, cel care la începutul lunii iulie a pierdut alegerile pentru șefia filialei PNL Sector 5 în fața candidatului pro-Orban Dan Meran, a fost scos de pe grupul de...
Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile după congres SURSE
Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile după congres SURSE
Premierul Florin Cîțu le-a transmis liderilor PNL din țară că va rămâne la Palatul Victoria în fruntea unui guvern minoritar, dacă USR PLUS nu va reface coaliția de dreapta, susțin surse...
Sursa: Ziare.com