Apartamentele vechi au ajuns sa coste la fel sau chiar mai mult decat cele noi

Miercuri, 25 Octombrie 2017, ora 16:36

   

Apartamentele vechi au ajuns sa coste la fel sau chiar mai mult decat cele noi
Preturile apartamentelor vechi sunt apropiate si, in unele cazuri, chiar mai ridicate decat ale celor construite in ultimii ani, conform unei analize realizate de un portal imobiliar.

Aceasta situatie poate avea mai multe cauze, printre care amplasarea mai putin favorabila a blocurilor noi fata de cele mai vechi (chiar in cadrul acelorasi zone), presiunea exercitata asupra preturilor de numarul mare de locuinte noi disponibile spre vanzare si, nu in ultimul rand, conectarea mai slaba a proprietarilor de apartamente vechi la realitatea pietei (comparativ cu dezvoltatorii de proiecte noi).

Cluj-Napoca, orasul care ilustreaza cel mai bine aceasta "anomalie" a pietei, este cel care a consemnat in ultimii ani cel mai alert ritm de scumpire a locuintelor, pretentiile vanzatorilor fiind acum, per ansamblu, mai ridicate decat ale celor din Capitala, conform datelor Imobiliare.ro.

In Cluj-Napoca, preturile medii solicitate pentru apartamentele vechi sunt mai mari decat cele ale unitatilor locative noi in majoritatea zonelor analizate. In zona de centru, preturile pentru apartamentele construite inainte de 1990 sunt de 1.602 euro/mp, iar al celor noi, de 1.579 euro/mp. Exceptie face doar cartierul Marasti, unde valorile sunt, insa, foarte apropiate - 1.414 euro/mp pentru cele vechi si 1.416 euro/mp pentru cele noi.

In Bucuresti, spre deosebire de Cluj-Napoca, lucrurile sunt ceva mai nuantate. Singurele zone in care preturile apartamentelor vechi sunt propriu-zis mai mari decat ale celor noi sunt cele marginase, respectiv Militari (1.000 euro/mp vechi vs. 900 euro/mp noi) si Berceni (984 vs 956 euro/mp noi), acolo unde noile dezvoltari rezidentiale s-au extins mult spre periferie, generand astfel diferente notabile la capitolul localizare.

In cartierele mai bine cotate, precum Mihai Bravu si Titan, locuintele noi sunt vizibil mai scumpe decat cele vechi. In zonele exclusiviste din nordul Bucurestiului, respectiv Herastrau (1.914 euro/mp vechi vs 2.213 euro/mp noi), Floreasca (1.735 euro/mp vechi vs 2.032 euro/mp noi) si Aviatiei (1.642 euro/mp vechi vs 1.853 euro/mp noi), diferentele intre cele doua categorii de apartamente sunt bine conturate, insa in Baneasa (1.575 euro/mp vechi vs 1.600 euro/mp noi) si Bucurestii Noi (1.222 euro/mp vechi vs 1.250 euro/mp noi) pretentiile proprietarilor sunt foarte apropiate.

Timisoara se distinge de celelalte doua analizate prin plaja restransa in care variaza preturile locuintelor, fie ele vechi sau noi. Cu toate ca pretentiile vanzatorilor se situeaza in toate cazurile peste pragul de 1.000 euro/mp, acestea nu depasesc valoarea de 1.150 euro/mp.

In zonele centrale sau semicentrale precum Medicina, Take Ionescu, Punctele Cardinale, preturile ajung in jurul valorii de 1.500 euro/mp, in multe cazuri apartamentele vechi fiind mai scumpe decat cele noi.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 10771 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
albakazapada
rank 5
SOLUTII DE VIITOR?
https://www.youtube.com/watch?v=NHDaibVEfjE

au ajuns de unde au plecat ,deci se poate dupa cum se vede
T. basilic
rank 5
Ințeleg din felurite surse jurnalistice, o spun pe înțelesul meu,
...că B. prin dezv. sa "echilibrată" și prin glagorea conducerii birjaresti, la posta a unei tzari și natziuni și tzari, "la plesneală" după criteriul "Dați poporului cat mai multe tunuri (și tzepe)" centralizate de la Guvernul... Guberniilor s-a ajuns acolo unde Bucurestiul suferă de suprapopulație precum găinile de baterie sau pporccii de prin boxele prea stramte, să-și ulga penele, să se ciupească pană la rana și infecție, respectiv să-și haleasca vajnic, cozile și urechile.
Cireasa pe culmea lu' frisca, sau, cum va place, bomboana de pe coliva, ori choar răvașul castigaretz din plăcintă - cel cu promisiunea unei vizite la dintzarie, iata-ne capitala lui "Nu te pierde cu Firea, taiaccio, tataie, desigur intr-o italiana de Balta și smarc.
Am priceput, chiar pricipit, din acest "Exodus" că de la Auschwitz, că iarba eai verde in județe ce simultan trebuiau transformate in regiuni.
Cum Dragnea și suita musai la vale au ințeles că autonomii regional-administrative inseamnă "A zburat puiu' cu atza, tzin punga de gura pentru... aialalantzi și sacul de fund pentru ei.
Lista destinațiilor din Romania e, pare-se, aceasta :
Arad, Bihor, Brasov, Cluj, Constanta, Giurgiu, Iasi, Ilfov, Sibiu, Timis.
Celor ce pleacă in chiar aceasta zi, le reproduc un vers sublim :
"Frați ce gandiți că tot ce e departe e frumos", sau, mai acătării, doua din una :
"Găina vecinului e curca" ori, după voie, "Iarba e mai verde altunde".
Invit copios, și promit sa particip, ieșirea din acest context sordid al națiunii, supus, subordonat, sevril, iobag, sclav discretionism, inavutirii diriginților cu orice preț, distrugerii nesimțirii, desființării (din care, bunoara, Ucrainei ii este de-a scaparii reanviind respectul pentru Mazepa, ale cărui oseminte le caută azi la Nord de Dunărea spre Delta) imposturii, netrebniciei și intregii moșteniri ale slugărniciei și tradarii, cu mult mai nevrednice decat insuși comunismul.
Ah, Eminescu și al tau "Arma de tărie", slugărnicie pană in matzyul fiindca-l satul, au fiindca-l plin odată pe an.
Zicea un boland :
"Toate acestea s-au numit Eminescu."
Aiurea, s-au numit "Mircra da-te că lucrezi", iar aceasta inapoi pană la "Povesteste, Bastus" vorbe, și ele iscate din inalta trădare, regia Nicolaescu, patriotul invingerii neamului său prin lozinci de el trase (gloanțe trasoare lozincarde și proruse, foc de artificii intru mmorrtii vii ai acestei natii adormite, pace nesimțirii sale.
Nu am inchipuit - și cred că nici Păunescu, nici măcar immbbecilul acela tragic, gangurind despre "Tiranul trădător", ca suntem ditamai preistorice ierbivore, sperand după presa zilei, să mai de-a, azi iama niscai cometa lu' Alege-s-ar praful.
Căci atat am priceput (pricipit) noi, din imbecilizată "Cele ce sunt, și cele ce maine vor rade la Soare".
" Macarale rad in soare, macarale", cereți azi unui copil sa deseneze una, fara Google.
4lea
rank 5
normal... n-aveti decat sa va uitati pe partiuri si deosebirea va sa
re numaidecat in ochi: alea noi sunt cu bucataria in camera de zi, aceasta fiind de fapt pe post de hol din care dai in dormitoare si baie... debara? camara? "La Anu si La Multi Ani", tataie... acum cativa ani m-am clantanit cu o vanzatoare foarte convinsa in obraznicia ei, ca ea vindea un apartament de 4 camere de 120 m² locuibili - asa afirma dansa - si daca adunai suprafetele dadea 80... probabil ca la ea acasa dormea in baie, in casa scarii sau chiar in pereti, ca si peretii erau trecuti la suprafata utila... n-avea nici camara, nici debara si nici lift la P+4 dar avea o plusvaloare esentiala: boxe la subsol... la intrebarea daca in pret este inclus si un nene care sa-mi care lazile de bere si ce-oi mai vrea eu de la subsol la etajul 4, n-a mai raspuns... dar era intr-o zona centrala...

Alio, Agerpressul, luati-va si voi un specialist daca chiar vreti sa dati comunicate acolo unde nu va pricepeti... si voi de la ziare.com, mai filtrati, nu inghititi totul pe nemestecate...
schmit
rank 5
P il ULO/4lea/ Mr. Smith, Dar nu vrei sa precizezi UNDE te
găseai la cumpărat Apartamente??
In Caracal Turnu-Magurele sau Ferrentari??
4lea
rank 5
in internet, bai schcuochi ;)... in internet... am
primit un mail, probabil la plesneala, cu oferta de la un dezvoltator imobiliar, am citi textul, m-am uitat pe planurile prezentate si am decis ca merita sa-mi bat joc... restul il iei matale din postarea anterioara...
Te-o
rank 5
Apartamente vechi contra apartamente noi
Personal,cand am decis impreuna cu sotia sa ne cumparam un apartament in Bucuresti,pentru a nu sta la hotel cand venim in tara,am avut ca prim criteriu sa fi fost construit dupa cutremurul din 1977,dar,pana la revolutie!
Evident alegerea zonei centrale a fost ,deasemenea ,un argument!
Criteriul?
Aceste constructii sunt in mod sigur mai rezistente decat cele "post revolutionare"mai ales in zona noului "centru civic"!
Am indoieli asupra respectarii normelor de rezistenta anti-seismica ale noilor constructii!
Sper sa ma insel!Teo
Gurgui017
rank 5
Pan la cutremur te termina vecinii...
Am fost la un prieten ce si-a luat un apartament de luxe in blocurile construite langa depoul Dudesti. Din cate am vazut apartamentul se constituie dintr-un spatiu imens, in care exista doar doua grupuri sanitare inchise. Este atat de bine construit incat de vorbesc vecinii din stanga apartamentului tau ii auzi perfect, idem dreapta sau sus/jos. cu aia de sus e si mai fain ca stii tot timpul unde sunt si mai ales ce fac (ca-s tineri..), se aude perfect chiar si pasii lor pe parchet.. sotia prietenului meu imi spunea ca dimineata e tare misto, cand doamnele parfumate, isi cara resturile de la cina la tomberonul din curtea blocului, atmosfera de lift, fiind de cantina in care se servesc produse expirate... acum vor sa scape de casa, dar cum au luat un credit baban, iar casa-i faina rau, nu gasesc fraier... Hotie pe fata !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor