Atentie la apartamentele ieftine, ati putea avea surprize neplacute!

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 18:50
4602 citiri
Atentie la apartamentele ieftine, ati putea avea surprize neplacute!

Intentionati sa va cumparati o locuinta si v-au retinut atentia oferte cu preturi de 500 euro/mp? Fiti cu mare bagare de seama, va sfatuiesc consultantii imobiliari.

Un pret prea mic poate ascunde un dezvoltator cu probleme financiare, avand in vedere ca la cele mai multe proiecte costul de constructie este de cel putin 500 euro/mp, la care se adauga costurile cu terenurile utilitatile etc.

"Ofertele de 500 euro/mp in Bucuresti sunt nerealiste si nu acopera nici macar costurile de constructie. Exista varianta ca aceste costuri sa fi fost reduse prin metode mai mult sau mai putin riscante, dar exista si varianta ca acel dezvoltator sa aiba mari probleme financiare, sa nu aiba finantare si sa nu reuseasca sa termine constructia.

Atunci, situatia devine mult mai dificila si greu de reglementat chiar si pe cale legala. In cazuri exceptionale un pret extrem de mic poate sa insemne ca, din start, intentiile vanzatorului nu sunt serioase, acest principiu fiind valabil in toate domeniile, nu doar in real estate", considera Asher Lax, director marketing si vanzari Adama.

Potrivit acestuia exista, mai ales in astfel de perioade de instabilitate, dezvoltatori care isi asuma riscul de a scadea preturile pana la limita de jos, cu scopul principal de a-si asigura un cash flow care sa ii salveze de un eventual faliment sau care sa le acopere alte cheltuieli auxiliare.

"Daca vorbim despre un singur apartament de 500 euro/mp, putem targe concluzia ca dezvoltatorul vrea sa atraga atentia asupra proiectului. Daca vorbim de 10-15 apartamente dintr-un proiect rezidential, si aceasta situatie poate fi scuzata fie printr-o strategie de marketing agresiv, fie prin dorinta dezvoltatorului de a obtine o suma de bani absolut necesara in acel moment. Daca insa vorbim de un pret stabil, de o oferta de acest gen prelungita in timp, acea situatie trebuie analizata cu multa atentie", arata Asher Lax.

Dezvoltatorii spun ca isi situeaza costurile de constructie in jur 500 euro/mp, la care se adauga pretul terenului, bransamente, taxe, si alte, preturile de vanzare trebuind sa fie de 900 euro/mp.

Fluctuatiile pietei, normale in anumite momente

"Orice piata imobiliara s-a lovit la un moment dat de fluctuatii, de cresteri si scaderi de pret uneori radicale dar, din experienta altor tari, acestea sunt ciclice. Daca luam in calcul cultul romanilor pentru proprietate si nevoia imensa de locuinte noi, putem explica usor boom-ul imobiliar de acum cativa ani, asa cum, dupa asemenea cresteri de pret, putem explica si prabusirea.

Mai mult decat atat, vom sti cu totii sa explicam de ce si-a revenit piata imobiliara. Putem considera aceste fluctuatii de bun augur, pentru ca au reusit sa trieze destul de bine dezvoltatorii seriosi de ceilalti si pentru ca efectul ultim va fi acela ca vom avea o piata cu dezvoltatori puternici si experimentati, in care nu ne va mai fi teama sa cumparam", conchide Asher Lax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#apartamente ieftine Bucuresti, #apartamente ieftine inselatorie, #Asher Lax Adama, #dezvoltatori imobiliari , #preturi apartamente